Kiwi: 5 beneficii pentru sanatate despre care nu stiai

Kiwi este un fruct mic, cu coaja paroasa si pulpa verde stralucitoare, cu gust dulce si acru. Pe langa gustul placut, acest fruct are multe beneficii pentru sanatate  pentru care merita consumat mai des. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale kiwi-ului  pe care s-ar putea sa nu le cunosti.

Amelioreaza simptomele bolilor respiratorii

Continutul ridicat de vitamina C si E din kiwi poate ajuta la tratarea astmului si a altor afectiuni respiratorii. Pentru a atenua simptomele bolii si pentru a accelera recuperarea, se recomanda consumul de kiwi de cel putin doua ori pe zi.

Imbunatateste digestia

Datorita continutului ridicat de fibre si a enzimei actinidina, fructele de kiwi imbunatatesc digestia si faciliteaza descompunerea proteinelor. Dar, daca aveti gastrita cu aciditate ridicata, un ulcer sau alte boli gastrointestinale, ar trebui sa utilizati kiwi cu mare grija.

Publicitate

Sprijina sanatatea inimii

Kiwi este o sursa bogata de potasiu, care este esential pentru sanatatea inimii. In plus, consumul regulat de kiwi poate scadea tensiunea arteriala si lipidele din sange, ceea ce protejeaza impotriva dezvoltarii bolilor cardiovasculare severe.

Imbunatateste sanatatea ochilor

Vitamina C, care este bogata in fructele  kiwi, este un antioxidant puternic care protejeaza celulele si tesuturile oculare de deteriorare. Kiwi sunt, de asemenea, o sursa de luteina si zeaxantina, substante care impiedica dezvoltarea degenerescentei maculare asociate cu varsta, care poate duce la orbire.

Ajuta la imbunatatirea calitatii somnului

Potrivit unui studiu  , consumul de fructe kiwi inainte de culcare ii poate imbunatati semnificativ calitatea. Studiul a implicat 24 de persoane care au mancat kiwi cu o ora inainte de culcare. Dupa patru saptamani, calitatea somnului lor sa imbunatatit cu 42%, iar durata somnului cu 13%.

Publicitate

Autor