O tanara de 14 ani a facut o descoperire importanta care poate duce la un tratament pentru COVID-19

Aceasta tanara de 14 ani a castigat un premiu de 25.000 de dolari pentru o descoperire care ar putea oferi o potentiala terapie pentru Covid-19. Anika Chebrolu este o tanara de 14 ani din Frisco, Texas care a castigat un concurs de stiinta denumit „3M Young Scientist Challenge din 2020” – si un premiu de 25.000 de dolari – pentru o descoperire importanta.

Adolescenta Anika Chebrolu, eleva in clasa a VIII-a la un liceu din Texas, a dezvoltat o molecula care se ataseaza de o anumita proteina a virusului SARS-CoV-2 si il impiedica sa mai actioneze.

„In ultimele doua zile, am vazut ca exista mediatizare excesiva a propiectului meu, deoarece implica virusul SARS-CoV-2 si reflecta sperantele noastre colective de a pune capat acestei pandemii, deoarece eu, ca toti ceilalti, doresc sa ne intoarceam la viata normala dinainte”, a declarat Anika pentru CNN.

„Efortul meu din aceasta vara de a gasi un compus de plumb care sa se lege de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2 poate parea a fi o picatura in ocean, dar totusi se adauga la toate aceste eforturi. Modul in care dezvolt aceasta molecula in continuare, cu ajutorul virusologilor si specialistilor in dezvoltarea de medicamente va determina succesul acestor eforturi”, a mai spus Anika.

“Din cauza gravitatii imense a pandemiei Covid-19 si a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii intr-un timp atat de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat directiile pentru a viza virusul SARS-CoV-2”, a mai spus Anika.

„Anika are o minte curioasa si si-a folosit curiozitatea pentru a pune intrebari cu privire la un vaccin pentru Covid-19”, a declarat pentru CNN dr. Cindy Moss, un judecator al 3M Young Scientist Challenge.

Tanara provine dintr-o familie de origine indiana.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.