Top 5 fapte interesante despre Cairo

Cairo este al treilea oras ca marime si al doilea ca populatie din Africa. Este capitala Egiptului si cea mai mare din acea perioada – totusi, Memphis a fost capitala Egiptului in timpul perioadei dinastice timpurii, care a cazut intre 3.100 si 2.686 i.Hr. Orasul Cairo se mandreste cu culturi variate, clase sociale intr-un mediu natural robust.

Islamul este religia dominanta in Cairo. Se numeste „Orasul celor o mie de minarete”, referindu-se la Islam, practicat pe scara larga in oras – un minaret este un turn care este construit in sau adiacent unei moschei.

Cairo este singurul oras care mai are inca o minune straveche

Cele 7 minuni antice ale lumii au fost Gradinile suspendate din Babilon, Statuia lui Zeus la Olimpia din Grecia, Templul Artemidei din Efes, Mausoleul de la Halicarnas, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria si Marea Piramida din Giza. in Egipt. Din aceasta, Marea Piramida din Giza din Cairo inca mai exista.

Piramida a fost construita ca un mormant pentru regele Khufu. Totul despre mormant, de la constructie, inginerie, dimensiune si scara, este un spectacol de vazut.

Cairo se mandreste cu una dintre cele mai inalte structuri realizate de om

Ati ghicit bine, Marea Piramida a Gizei are 146,7 metri inaltime si o face una dintre cele mai inalte cladiri. A fost cea mai inalta structura din lume realizata de maini umane, inainte ca Turnul Eiffel sa fie complet, un statut care a ramas asa timp de peste 3.000 de ani.

Unii istorici au ajuns totusi la concluzia ca Catedrala Lincoln si nu turnul Eiffel au detronat Marea Piramida din Giza.

Peste doua milioane de blocuri de piatra au intrat in constructia piramidei, care a durat aproximativ 20 de ani pentru a fi construita. Piramidele stau in necropola din Giza impreuna cu alte doua piramide majore.

Universitatea al-Azhar din Cairo este una dintre cele mai vechi din lume

Citeste si articolul :   Dan Barna reactioneaza dupa violentele de la proteste: "Avem un partid extremist in Parlament care si-a asumat aceste proteste"

Pentru a studia si a obtine o diploma in drept islamic, logica, gramatica si retorica in 975 CE, va trebui sa va inscrieti la Universitatea al-Azhar, care era singura care oferea diplome atunci.

Aceasta universitate este singura din Egipt care functioneaza ca o universitate moderna in lumea moderna. Astazi este inca infloritoare, oferind programe de studii universitare, postuniversitare si postuniversitare.

Universitatea Al- Azhar este a doua cea mai mare institutie de invatamant superior din lume.

Una dintre cele mai inalte structuri care a existat vreodata in Africa se gaseste in Cairo

Turnul Cairo are o inaltime de 187 de metri, gasit langa centrul orasului Cairo, pe insula Gezira.

Acest turn de beton de sine statator a fost cea mai inalta structura din Africa timp de zece ani pana in 1971. De asemenea, poarta titlul „50 de ani executand cea mai inalta structura din Egipt si Africa de Nord”.

Se spune ca Cairo este leaganul omenirii

Dovezile arheologice i-au determinat pe istorici sa creada ca Cairo si Egiptul sunt leaganul civilizatiei. Civilizatiile sale antice – cladiri avansate, artefacte si mod de viata privite prin lentilele moderne prezinta un popor mult prea avansat pentru timpul lor, de unde si titlul.

Citeste si articolul :   Sosoaca este disperata. A patit-o chiar inainte de proteste

Localnicii se refera la Cairo ca Umm al-Dunya, care se traduce prin „mama lumii”. Aceasta se refera la realizarile si primele vechi ale tarii care au pus-o inaintea altor orase.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.