Singurul medicament care a dat rezultate in fata coronavirusului. Cat costa in Romania

Conform unui studiu OMS, medicamentul Remdesivir nu s-a dovedit eficient in cazurile grave de COVID-19. Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii a precizat ca Dexametazona ar fi singurul tratament care ofera rezultate bune.

″Saptamana trecuta, numarul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decat in timpul primului varf in luna martie″, a precizat directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Ghebreyesus.

Tedros a mentionat ca dexametazona este deocamdata singurul tratament care si-a dovedit eficacitatea in cazurile grave de COVID-19, declaratie ce survine la scurt timp dupa ce OMS a anuntat rezultate sub asteptari pentru patru terapii testate la nivel mondial in cadrul studiului denumit ″Solidaritate″⁣.

In Romania, o cutie cu 5 fiole de dexametazona injectabila costa aproximativ 7-8 ron.

Publicitate

″In iunie am anuntat ca intrerupem studiile cu hidroxiclorochina, in iulie am informat ca nu vom folosi mai multi pacienti pentru probele cu lopinavir/ritonavir, iar acum rezultatele preliminare arata ca alte doua medicamente in teste, remdesivir si interferon, au putin sau niciun efect in reducerea mortalitatii provocate de COVID-19″, a precizat directorul general al OMS.

Citeste si articolul :   Un nou cutremur in Romania, in aceasta dimineata. Unde a avut loc si ce magnitudine a avut

Pana acum, remdesivirul era singurul tratament care parea ca are efect in lupta contra coronavirusului.  Acesta era singurul medicament care fusese aprobat in regim de urgenta pentru tratarea pacientilor din Statele Unite, printre care si presedintele Donald Trump.

Uniunea Europeana a convenit recent sa plateasca Gilead peste 1 miliard de euro pentru aprovizionarea cu Remdesivir timp de sase luni de zile, cu putin timp inainte de publicarea rezultatelor finale ale celui mai mare studiu clinic pentru medicamentul antiviral destinat tratarii bolii Covid-19.

Studiul ″Solidaritate″⁣ va continua, pentru testele clinice desfasurate in cadrul acestuia urmand sa fie recrutati lunar circa 2.000 de pacienti, semnaland ca ar putea fi testate de asemenea tratamente cu anticorpi monoclonali sau alte medicamente antivirale.

De asemenea, directoarea tehnica a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove, a estimat ca, desi cresterea cazurilor si a spitalizarilor in Europa sunt preocupante, ″nu suntem in aceeasi situatie ca in urma cu sase luni, intrucat acum stim mai multe despre aceasta boala″⁣.

Citeste si articolul :   China incearca sa schimbe povestea originii COVID-19. Presa de stat: Dovezi ca nu a inceput in Wuhan

″A crescut capacitatea de diagnostic, lucratorii sanitari sunt mai antrenati si mai experimentati, si exista o constientizare publica a ceea ce trebuie facut pentru a ne proteja, asadar trebuie sa reunim toate acestea pentru a contribui la controlul pandemiei″, a mentionat ea.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.