Situatie disperata. Iasul, inchis pentru pacientii COVID 19 din alte judete: “Suntem coplesiti”

Iasul, inchis pentru pacientii COVID 19 din alte judete. Medicii infectionisti sunt disperati si iau in calcul ca, incepand de astazi, sa nu mai primeasca persoane infectate din alte judete.

“Nu credeam ca vom ajunge aici in aceasta pandemie”, avertizeaza managerul Spitalului de “Infectioase” Iasi

Iasul, inchis pentru pacientii COVID 19 din alte judete.

Pe data de 30 septembrie, la ora 18, cand nu mai era niciun loc liber la “Boli Infectioase” sau la spitalele suport. Nici la confirmati, nici la Terapie Intensiva. Institutul National de Sanatate Publica a anuntat 83 de cazuri noi. Iasul, primul dupa Capitala.

“Situatia pocneste, nu mai avem ce si de unde primi”, a declarat un medic din cadrul Spitalului de Boli Infectioase. „Suntem imediat dupa Bucuresti, si asta pentru inca o zi, dar, in acelasi timp, nu ne putem compara cu Bucurestiul, ca populatie. In schimb, nu credeam ca vom ajunge la nivel national pragul de 2.000 de cazuri zilnice atat de repede, dar nici la nivel local, unde, practic, in acest moment suntem coplesiti”, a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase.

Iasul, inchis pentru pacientii COVID 19 din alte judete

La“Boli Infectioase” dar si la spitalele suport au fost internate in ultimile trei zile 250 de persoane. Si asta in conditiile in care, inaintea fluxului mare de cazuri, existau, in fiecare zi, 10 locuri libere. Contrar declaratiilor managerului Spitalului de Boli Infectioase, Carmen Dorobat, CJSU raporteaza zilnic 22 de paturi libere, cifra suna repetitiv.

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania, vineri, 17 iulie 2020. Auntul oficial al autoritatilor. Tot mai aproape de noi restrictii

“Sa ai un singur loc la confirmati, femei, si o coada mare la triaj, e ceva care nu credeam ca va fi pe aceasta pandemie. Dar am ajuns la nivel national, la peste 2.000, iar noi cu un oras in top. Nu in ultimul timp, Iasul, pana astazi (ieri – n.r.), a continuat sa primeasca internari din alte judete. Nu stiu cat mai putem face asta. Maine (astazi) vom avea discutii cu cei de la Spitalul Militar pentru a avea o zona de confirmati aici. Daca va fi nevoie, vom ajuta cu personal specializat si aici”, a mai spus Carmen Dorobat, potrivit ziarul de Iasi

Autor