Dr. Carmen Dorobat: “Profilul pacientului cu COVID-19 s-a schimbat. Sunt două ipoteze”

La Spitalul de Boli Infectioase din Iasi nu mai sunt locuri la sectia de Anestezie Terapie Intensiva, iar urmatorii pacienti cu noul coronavirus care vor avea nevoie de tratament intr-o astfel de sectie vor fi trimisi la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, informeaza digi24.ro.

„La Boli Infectioase la Iasi mai avem locuri libere pentru a primi pacienti, din fericire. Mai avem 100 de locuri. La maxim se lucreaza in compartimentul de Terapie Intensiva unde nu mai sunt locuri, iar pacientii gravi, infectati vor merge conform protocolului si a celor ce am stabilit catre Spitalul de Neurochirurgie unde sunt 16 paturi destinate acestor pacienti”, a declarat, vineri, presei Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Publicitate

Mai bine de jumatate dintre persoanele infectate cu noul coronavirus internate la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi au pana in 50 de ani.

„Cred eu ca profilul pacientului s-a schimbat intr-o oarecare masura. Daca in primele doua saptamani am avut pacienti cu forme usoare sau medii, in prezent am constatat ca apar disfunctii respiratorii. Din fericire, nu la multi grave, dar tot mai multi, indiferent de varsta.

Sunt doua ipoteze ca sa spun asa. Fie agentul infectios trecand de la individ la individ isi modifica patogenitatea, deci capacitatea de a agresa organismul, sa speram ca nu si-o modifica intr-un sens rau pentru noi, adica nu devine mai agresiv, iar pe de alta parte ar putea fi vorba strict de terenul despre care discutam al pacientului, despre comorbiditati, despre varsta. Acestea sunt concluzii la care vom putea raspunde abia dupa doua trei saptamani”, a explicat Carmen Dorobat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.