13 simptome ale Covid-19, dezvaluite de pacientii vindecati

COVID-19 este o boala noua. Oamenii de stiinta inca descopera care sunt simptomele, cum se transmite si cat de grave sunt consecintele. Pe fondul pandemiei, specialistii au gasit 13 simptome de coronavirus, asa cum au fost descrise de pacientii vindecati.

Iata lista celor 13 simptome descoperite la pacientii vindecati:

1 Sinusuri dureroase

Connor Reed (25 de ani), un englez care locuieste in Wuhan, a spus ca sinusurile sale erau ”agonie pura”.

Publicitate

2 Presiune in urechi

Tot Connor a mai spus ca si presiunea pe care o simtea in urechi si care il facea sa se simta ca este gata ”sa explodeze”.

3 Dureri mari de cap

4 Usturime in zona ochilor

5 Senzatie de sufocare

6 Dureri in tot corpul

7. Plamani care suna ca ”o punga de hartie mototolita”

In a 11-a zi, Connor Reed a crezut ca gripa cedeaza, insa, brusc, s-a intors ”mai rea decat oricand”.

”Transpir, ard tot, sunt ametit si am frisoane. Televizorul este pornit, dar nu inteleg ce vad acolo. Este un cosmar. Abia mai pot sa iau o gura de aer, iar cand expir, plamanii mei suna ca o punga de hartie care este mototolita. Nu este bine”.

Citeste si articolul :   Ce alimente nu pot fi combinate cu oua

8. Stare de oboseala

Starea de oboseala este un simptome comun pentru raceala, gripa si viroze, in general.

Publicitate

Jaimuay Sae-ung (73 de ani) a fost prima persoana din Thailanda care a contractat Covid-19: ”Am aflat ca am coronavirus dupa ce am ajuns la spital. Am fost socata, trista, foarte obosita si nu mai puteam manca„.

9. Lipsa apetitului

Un studiu facut pe 138 de pacienti cu coronavirus a aratat ca 39% dintre acestia si-au pierdut pofta de mancare.

10. Febra

Acesta este unul dintre principalele simptome ale infectiei cu coronavirus.

11. Usturime in piept si tuse seaca

Carl Goldman (60 de ani), pasager pe vasul de croaziera Diamond Princess: ”Am avut, acum cativa ani, bronsita, iar acum a fost mai usor: fara frisoane, fara dureri musculare. Respir bine, nu am nasul infundat. Ma strange pieptul si am crize de tuse”.

12. Senzatie de jet leg

Esti afectat ca de schimbarea fusului orar. Este similar cu starea de oboseala si, in plus, te simti usor defazat.

Citeste si articolul :   Alimentele congelate nu isi pierd proprietatile benefice

”Este o intreaga isterie in lume legata de coronavirus. Si asa si trebuie sa fie. Este o afectiune serioasa, in special daca pentru oamenii in varsta. Dar, pentru multi oameni, ca mine, nu este decat o raceala foarte lunga, de care poti scapa”, a declarat Bridget Wilkins, care traieste in Londra

13. Senzatie de lesin

”In fata spitalului, m-am simtit ciudat si aproape era sa lesin. Am fost dus in salon intr-un scaun cu rotile.”, au declarat David si Sally care au fost infectati cu coronavirus in timp ce se aflau pe Diamond Princess.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.