Alerta Extrema. Mesajul trimis de autoritati pe telefoane

Alerta Extrema! Sambata, 10 octombrie, autoritatile romane au trimis un mesaj de Alerta Extrema pe telefoane.

Iata ce ne transmit autoritatile:

” Alerta Extrema

ATENTIE! In judetul Sibiu nivelul de raspandire a noului coronavirus(SARS-CoB-2) este unul ridicat, peste 1,5 la mia de locuitori. RESPECTATI masurile sanitare pentru a nu va pune viata in pericol, a dvs sau a celor din jur. Purtati corect MASCA, acoperind nasul si gura. Pastrati DISTANTA si evitati aglomeratiile. Mentineti IGIENA MAINILOR, evitati contactul cu suprafetele comune si DEZINFECTATI-VA dupa fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. INCURAJATI-I si pe ceilalti din apropierea dvs. sa respecte cu strictete regulile! ISU SIBIU.’ este mesajul transmis de autoritati.

Mesaj RO-ALERT

Bilantul de astazi:

In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 3.517 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 5.991 de cazuri noi si 164 de decese, de marti pana miercuri

Judetele in care coeficientul infectarilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 sunt urmatoarele:

Bucuresti – 2,39
Alba – 2,16
Valcea -2,0
Iasi – 1,85
Bacau – 1,75

Neamt – 1,72
Teleorman – 1,71
Salaj – 1,67

Sibiu – 1,56
Caras-Severin – 1,55
Cluj – 1,54
Vaslui – 1,54

Cel mai grav bilant de la inceputul pandemiei. Autoritatile anunta un numar record de imbolnaviri cu COVID-19. Sitatia este grava in tara noastra, iar medicii spun ca sunt disperati.