Cum se pot falsifica condimentele cu seminte de la alte plante

In general, scopul identificarii condimentelor vizeaza concordanta dintre caracteristicile condimentelor si cele declarate si cele inscrise si caracteristicile, proprietatile, clasificarea, calitatea, procedurile de prelucrare si conservare, precum si descoperirea posibilelor fraude asa cum sunt scrise in ambalaj sau in documentele insotitoare. .

Atributele calitatii condimentelor sunt date de calitatea microbiana, puritatea, umiditatea si continutul in uleiuri volatile.
In ceea ce priveste condimentele macinate, posibilitatea contrafacerii este mult mai mare, mai ales atunci cand obiecte straine, vegetalele sau mineralele sunt utilizate pentru a inlocui produsul original.

1.Piperul

Exista mai multe tipuri de piper: piper negru, piper alb, piper verde, piper rosu sau piper roz.

-Piperul negru :provine de la planta de piper care se aseamana foarte mult cu vita de vie si poate creste pana la inaltimea de 10 m.

-Piperul alb: este samanta plantei de piper ;o gasim dupa ce dam la o parte invelisul de culoare inchisa.

-Piperul verde: piperul verde reprezinta boabele inca necoapte de piper.

Citeste si articolul :   9 plante care stimuleaza metabolismul si te ajuta sa slabesti

-Piperul rosu sau piperul roz: acestea sunt fructele coapte sau conservate ale piperului.

Validarea include identificarea originii geografice a piperului.

Falsificarile piperului pot fii pe scara larga. Cele mai des intalnite incoluiri sunt :colorarea boabelor deteriorate cu carbune, inlocuirea boabelor de piper cu boabe straine sau boabe contrafacute din argila. Piperul macinat este mai usor de falsificat. El se poate amesteca cu urmatoarele ingrediente:coji macinate de migdale, cu seminte de papaia, cu nuci, cu cereale, cu pudra din samburi de masline .

2. Mustarul

Ca sa ne dam seama daca mustarul este inlocuit cu alte substante putem face analiza senzoriala (aspect, miros, gust) . Falsificarile mustarului sunt mai rar intalnite . Se pot inlcuii boabele de mustar cu boabe provenite de la alte plante. La mustarul de tip pasta se pote inlocuii mustarul de calitate superioara cu mustar comun, sau prin adaugarea de substante toxice.

3.Boia de ardei

Autentificarea boielei de ardei se refera la autentificarea speciei materiei prime cat si la originea geografica de obtinere a acesteia.Gustul, ca si mirosul, nu pot fi masurate, ci comparate, de aceea cuantificarea lor se realizeaza senzorial.

Citeste si articolul :   Sase alimente care pot incetini imbatranirea creierului

Gama de falsificari la care este supusa boiaua de ardei este mai restransa si consta in substituirea partial cu diversi inlocuitori, in special produse amidonoase (faina de grau sau porumb), colorarea cu coloranti naturali sau sintetici.

Autor