Noi restrictii anti-Covid impuse de autoritati. Se inchid incepand din data de 7 octombrie

Noi restrictii anti-Covid impuse de autoritati.  Comitetul pentru Situatii de Urgenta din Bucuresti anunta o serie de reguli, masuri si restrictii, ca urmare a cresterii masive a numarului de infectari cu COVID-19.

Principalele masuri luate prin Hotararea nr. 19 din 06.10.2020, emisa de Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta.

Publicitate

“Astfel, avand in vedere incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori in municipiul Bucuresti, Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta a adoptat urmatoarele masuri:

-Incepand cu data de 07.10.2020 , in aplicarea articolului 6 pct. 1 din anexa nr 3 la HG 782/2020, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, nu este permisa in municipiul Bucuresti.

Publicitate

-In aplicarea articolului 6 pct. 2 si pct 3 din anexa nr. 3 la H.G. 782/2020, activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare din municipiul Bucuresti nu este permisa, cu exceptia activitatilor pe care le desfasoara pentru clientii cazati in aceste unitati de cazare;

Citeste si articolul :   Restrictii in Bucuresti, din 3 octombrie

• In aplicarea articolului 1 pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. 782/2020, activitatea cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte, nu este permisa in municipiul Bucuresti.

-In aplicarea art 3, alin (1) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, se stabileste ca in intervalul orar 07:45- 21:15 de luni pana vineri, in toate spatiile publice deschise aflate pe o raza de 100 metri in jurul perimetrului exterior al unitatilor de invatamant, purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani. In aplicarea art 3, alin (2) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, Primaria Municipiului Bucuresti, precum si primariile sectoarelor 1-6 afiseaza la loc vizibil si marcheaza fiecare cale de acces (bulevarde, strazi, alei, etc) printr-un semn distinctiv pentru delimitarea spatiilor publice deschise aflate pe o raza de 100 metri in jurul perimetrului exterior al unitatilor de invatamant.

Totodata, s-a hotarat intensificarea activitatillor de control in piete, targuri, mijloace de transport in comun si perimetrele unitatilor scolare.

Citeste si articolul :   Adultii pot avea simptome ale Covid-19 asemanatoare cu cele ale sindromului inflamator multisistem

Mentionam ca, angajatii afectati de restrangerea activitatii operatorilor economici si a unitatilor cultural- artistice vor beneficia de masurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020.

Facem precizarea ca, reluarea activitatilor restrictionate in baza hotararii adoptate de Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, astazi, 06.10.2020, se va dispune prin hotararea Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, in conditiile in care rata de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile va fi mai mica sau egala cu 1,5/1000 de locuitori”, se mentioneaza in comunicatul de presa din 6 octombrie 2020.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.