Placinta cu mere facuta in casa dupa reteta bunicii

Reteta bunicii de placinta cu mere cu care niciodata nu vei da gres. O reteta usoara, simpla dar cu un gust minunat care te va transpune dintr-o inghititura in copilarie.

Este un prajitura care se face cu minim de efort si cu bani putini. Placinta cu mere este una dintre cele mai simple, aromate, gustoase si fragede prajituri facute in casa, fara sa petreci prea mult timp in bucatarie si fara sa-ti  afecteze prea mult  bugetul.  Merele sunt fructele pe care le poti savura in orice perioada a anului. Sunt extrem de versatile si se gasesc in numeroase soiuri.

Pentru a obtine o tava cu placinta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

1,5 kg mere decojite

Publicitate

3 oua intregi

12 linguri de zahar

12 linguri de ulei floarea soarelui

12 linguri de lapte rece

15 linguri faina

1 praf de copt

Scortisoara dupa gust

Se pun merele decojite intr-o oala si se lasa amestecand din cand in cand pana se evapora sucul pe care acestea il lasa. Cand nu mai este deloc suc de la mere se ia de pe foc si se adauga scortioasa dupa gust. Daca doresti poti sa adaugi pentru un plus de gust cateva nuci prajte in prealabil.

Separat cat timp se calesc merele bati bine cu un mixer sau cu telul, ouale si adaugi treptat zaharul, Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Dupa ce compozitia de oua si-a dublat volumul incepi sa adaugi ingredientele lichide alternand intre ele. O lingura de lapte, o lingura de ulei. Repeti acest procedeu pana se termina ingredientele lichide. Amesteci praful de copt cu faina si cu ajutorul unei linguri adaugi “in ploaie” faina si amesteci de jos in sus.

Citeste si articolul :   Placinta de mere suculenta – o reteta perfecta pentru intreaga familie

Pregatesti  tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina in care torni jumatate din compozitia aluatului.

Atentie: nu te speria daca observi ca aluatul este mai lichid acesta trebuie sa aiba consitenta unei compozitii de clatite americane.

Dupa ce ai pus jumatate din compozitie in tava, introduci tava pentru cca 7-10 minute la 170°- 180°C in cuptorul preincins. Scoti tava cu grija si torni merele calite cu scortisoara. Peste mere vei turna cealalta jumatate de compozitie de aluat.

Sfat: cel mai bine vei turna compozitia cu o lingura pentru ca aluatul fiind mai lichid astfel vei acoperi cu siguranta toata tava.

Se introduce pentru inca 20-25 minute in cuptor la 180°C.

Dupa ce s-a copt si racit, se poate pudra cu zahar pudra.

Desigur ca se poate servi cu o cupa de inghetata sau sos de vanilie, dar in acelasi timp se poate manca simpla fara nimic deoarece gustul de dulce-acrisor al merelor cuprins intre blatul pufos si aerat te va cuceri de la prima degustare.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.