Stare de urgenta in Italia, pana pe 31 ianuarie 2021. Ce se intampla cu persoanele care vin din Romania

Stare de urgenta in Italia, pana pe 31 ianuarie 2021. Italia introduce noi restrictii in contextul epidemiei. In zilele urmatoare, Parlamentul va dezbate propunerea premierului italian de a prelungi starea de urgenta, scrie Mediafax.

In contextul cresterii numarului de cazuri de indectare cu coronavirus care a depasit pragul de 2.500 in ultimele zile, autoritatile din Italia pregatesc noi restrictii.

In luna august, Guvernul a anuntat ca nu ia in considerare noi masuri de restrictii, spunand ca situatia nu poate fi comparata cu cea din februarie sau martie, cand virusul se raspandea fara control si era dificil de gasit si urmarit persoanele infectate.

De sambata, insa, in Capitala si in toata Regiunea Lazio, purtarea mastii in spatiul public a devenit obligatorie.

Ministrul italian al Sanatatii, Roberto Speranza, a rugat populatia sa lupte alte 7-8 luni cu „cutitul in dinti” pentru a iesi complet din pandemie.

Metafora exprima clar ideea Guvernului italian de a introduce noi restrictii.

Citeste si articolul :   Acest catun italian are doar doi locuitori, dar insista sa poarte masti: „Daca exista reguli, trebuie respectate”

Stare de urgenta prelungita pana la 31 ianuarie 2021

Marti, premierul Giuseppe Conte va cere Parlamentului prelungirea starii de urgenta pana la 31 ianuarie 2021. Termenul ar fi expirat la 15 octombrie.

„Recomandam sa mentineti o linie comportamentala prudenta. Adica pastrati distantarea fizica, folositi mastile de protectie. Spalati-va pe maini si, mai ales, evitati aglomeratia”, a afirmat Dr. Giovanni Rezza, directorul Departamentului pentru Preventie, Ministerul Sanatatii.

Dezbaterile pe marginea unui noi decret privesc si Romania. Din punct de vedere legislativ, miercuri expira decretul cu privire la carantina obligatorie pentru persoanele care sosesc din Romania in Italia.

Calatorii din Romania sunt obligati sa se izolare la domiciliu timp de doua saptamani si sa se supuna testului molecular.

Autor