Revenim la starea de urgenta? Raed Arafat a facut anuntul

Revenim la starea de urgenta? Raed Arafat a facut anuntul. Raed Arafat, seful DSU, a declarat ca in acest moment nu se discuta de inchiderea unor activitati sau de lockdown, insa vor fi luate masuri suplimentare in contextul cresterii numarului infectarilor cu COVID-19.

“Nu stiu daca este vorba de o stare de urgenta, dar vorba de masuri care sa fie luate suplimentar din cauza cresterii numarului cazurilor, asta este posibil. Noi tot timpul am zis ca este posibil ca sa se ia masuri locale, masuri zonale care sa fie intensificate, iar controalele sa fie intensificate pentru ca trebuie sa controlam aceasta crestere. (…) Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenta sau nimeni nu a spus – sau cel putin nu am auzit eu – ca va fi instituita o stare de urgenta. Trebuie sa fie totusi instituite unele masuri pentru ca unele prefecturi au inceput sa le instituie, unde cifra este mai mare, incidenta e mai mare, sa instituie niste reguli judetene, locale, in anumite localitati si ne putem astepta sa creasca astfel de masuri. (…) La acest moment nu se discuta de inchidere sau de lockdown, cum ziceti, in acest moment nu”, a declarat Raed Arafat.

Articolul continuă după reclame

Gripa sezoniera se combina cu prezenta coronavirusului, iar asta pune in pericol viata celor vulnerabili

Citeste si articolul :   Alerta alimentara in Romania. Un lant national de magazine retrage un produs contaminat cu o bacterie

“Fara discutie aceste masuri sunt necesare si cea mai necesara este colaborarea oamenilor, precum purtarea mastii, respectarea regulilor de distantare si acesta este cel mai important lucru. (…) Daca asta nu se rezolva, atunci degeaba luam masuri daca oamenii nu le respecta. Oamenii trebuie sa lase la o parte semnele de intrebare care au fost puse de unii si de altii, care nu stiu ce motive au avut in spate ca sa duca aceste campanii impotriva, si sa asculte totusi recomandarile care vin oficial, care vor sa rezolve aceasta problema. Oamenii ar trebui sa fie echipa cu noi, o echipa in care noi sa lucram impreuna cu ei”, a mai spus Arafat.

Publicitate

“Problema gripei sezoniere este ca se combina cu prezenta acestui virus si normal ca persoanele vulnerabile sunt vulnerabile si la unul si la altul, iar asta pune viata lor in pericol mai mare. De aici noi insistam pe partea de prevenire si vaccin. Totusi purtarea mastii previne si gripa sezoniera si riscul de infectare, asa ca revenim la purtarea mastii si igiena, care sunt mai importante”, a mentionat seful DSU.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.