Multe universitati din Europa au decis izolarea generala a studentilor in campusuri

Pentru a opri raspandirea coronavirusului, multe universitati din Europa au decis izolarea generala a studentilor in campusuri. Aceasta perioada a anului era menita sa anunte inceputul anului universitar pentru studenti: cursuri noi si fete noi, dar realitatea inseamna mai degraba cei patru pereti.

Focarele COVID-19 au facut ca universitatile din Belgia, Elvetia si Marea Britanie sa fie in carantina.

Aproximativ 1.700 de studenti au fost inchisi la Manchester Metropolitan University (MMU) la doar doua saptamani de la inceputul noului an universitar.

„Vineri am primit un e-mail in jurul orei 17:00, in doua minute erau gardieni la poarta”, a declarat pentru Euronews Will un student in drept de 19 ani la MMU.

Publicitate

Alti studenti MMU, precum Gabriel Priest, vor mai mult sprijin.

„M-am mutat din Italia in Anglia si aceasta situatie este dificila pentru mine, deoarece nu am primit niciun ajutor de la universitate”, a spus pentru Euronews studentul din anul I.

„Nu mi-am primit programele, nu mi-am luat imprumutul, nu am putut deschide un cont bancar, asa ca am probleme. Nu am primit niciun ajutor”, a spus altul.

Citeste si articolul :   Lista tarilor din „zona galbena si rosie” a fost modificata. Cei care ajung in Romania din aceste zone intra obligatoriu in carantina

Universitatea le-a spus studentilor sai ca pot parasi campusul doar daca merg acasa sau au o urgenta medicala. In cursul saptamanii li s-a oferit o reducere la chirie de doua saptamani si un card cadou de 50 de lire pentru alimente prin e-mail, la trei zile dupa aplicarea carantinei. De asemenea, li s-a oferit ajutor pentru spalatorie, cumparaturi online si acces la medicamente.

„Decizia de a cere studentiilor care locuiesc in aceste camere sa se autoizoleze a fost luata in urma discutiilor cu Public Health England si Manchester City Council. Cu 127 de studenti care au testat pozitiv pentru virus, acesta a fost un raspuns rapid si necesar, pentru a proteja comunitatea noastra in general”, arata MMU.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.