Cand schimbam cauciucurile de vara cu cele de iarna.

Cand se schimba cauciucurile de vara. Titi Aur a spus care este cel mai bun moment pentru a schimba cauciucurile de vara cu cele de iarna.

”Cand s-au impus cauciucurile de iarna obligatorii de catre ministrul transporturilor, lumea a sarit ca arsa, cu banuieli ca cineva vrea sa importe. Dar utilitatea lor s-a dovedit in timp, soferul roman a inteles cat sunt de importante cauciucurile de iarna si de vara, si foarte rari sunt aceia care nu se gandesc la schimbarea cauciucurilor acum. Cel de iarna este mai mare, mai cramponat, mai ingust, mai aderent chiar si pe asfalt uscat, cand e rece.

Este recomandat sa se monteze acest cauciuc cand asfaltul este de la 6 grade in jos. Atentie, asfaltul, nu temperatura de afara!

Apar, bineinteles, acele comentarii cu privire la toamna si primavara, cand o zi e frig, o zi cald, si tot asa. Facem un compromis! Schimbam cauciucurile cand afara avem constant sub 6 grade! Nu exista o data impusa. Legea spune ca daca esti fara cauciucuri de iarna cand e zapada afara, esti vinovat! Chiar si in cazul unui accident, daca tot ce ai facut a fost sa nu ai aceste cauciucuri esti vinovat.

Citeste si articolul :   Cand vine iarna in Romania. Avertismentul meteorologilor

Cand schimbam cauciucurile de vara cu cele de iarna.

Un cauciuc de iarna are aderenta mai buna si cand ploua. Practic, in perioada de toamna putem sa ne asumam sa le schimbam mai din timp, fie si doar din motivul ca la prima zapada vor fi cozi kilometrice la vulcanizari. Prima zapada poate veni pe 5-6 octombrie sau in ianuarie, nu stim!”, a spus Titi Aur.

“Cauciucul de iarna devine periculos cand trecem de pe zapada pe polei. Daca am merge cu cauciucul de vara pe perioada de zapada-polei, sau zapada-gheata, am avea aderenta proasta peste tot si am merge incet peste tot. Avand cauciucuri de iarna, pe zapada fara gheata avem aderenta foarte buna, iar cand intram pe gheata sau polei, aderenta e foarte proasta, aproape de zero. Nu avem voie sa mergem cu cele de vara in conditii din astea, dar macar mergem cu frica. Asta e inconvenientul celor de iarna. Atentie mare!”

Citeste si articolul :   Moduri naturale de a scapa de cosuri cat mai repede posibil

Cand schimbam cauciucurile de vara cu cele de iarna.

“Niciodata nu punem all-season pe masina. Cauciucul all-season e ca si cum ti-ai lua o singura bluza, pe care o folosesti si vara si iarna. Astfel, primavara si toamna iti va fi numai bine, dar vara prea cald si iarna prea frig. Iarna nu vei avea aderenta buna, vara la fel. All-season e un compromis, facut din pacate si de producatorii de cauciuc. E o iluzie ca faci economie. Daca gandesti pe termen scurt, da, faci economie, dar nu ai aderenta potrivita. Daca gandesti pe termen lung si ai un set de cauciucuri de iarna si unul de vara, atunci vei avea aderenta perfecta in ambele anotimpuri. Sigur, in perioada de tranzitie e bun si compromisul”, a mai spus Titi Aur pentru DCNews.