Tudorache a iesit in strada si cere renumararea voturilor

Dan Tudorache, Primarul sectorului 1, impreuna cu cateva zeci de sustinatori, s-a deplasat miercuri dimineata la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1.  Aici se decide daca se da curs solicitarii de renumarare a voturilor, formulata de reprezentantul PSD.

Acest protest vine in contextul in care la Biroul Electoral al sectorului a fost intocmit procesul verbal potrivit caruia Clotilde Armand a avut cu 1005 voturi in plus fata de Dan Tudorache.

“Am venit pentru ca e normal sa cerem renumararea votului. Asta cer de mai bine de 48 de ore atunci cand am constatat primele nereguli in procesele verbale. Una gaseam pe procesele verbale ale reprezentantului PSD si altceva era bagat in sistem. Am descoperit mai multe sectii unde era o discrepanta reala intre numarul de voturi la primar de sector, primar general, si pot sa va spun ca ieri s-a renumarat la 9 sectii. La 7 dintre ele chiar erau diferente considerabile. Asta inseamna ca daca exista o diferenta de minimum 6 voturi la fiecare sectie de votare, depasim, cu siguranta, cele 1000 de voturi (invocate de Armand, n.r.)”, a declarat Tudorache.

Citeste si articolul :   Fost premier, veste crunta pentru romani: "Dupa 7 decembrie, vom fi blocati in casa"

Reprezentanta dreptei a sustinut ca i-au fost furate voturi de contracandidati. Social-democratii spun ca nu au niciun amestesc.

Publicitate

Candidat PSD, prins cu sute de procese verbale

Un candidat PSD pentru Consiliul Local de la Sectorul 1 a fost surprins, luni seara, de membri USR – Plus cu bratele pline de documente. S-a intamplat in fata cladirii primariei, in care se afla Biroul Electoral din sector.

Barbatul s-a intors in cladire si a fost urmarit pana la etajul 2, unde se afla un sediu al administratiei domeniului public. Un etaj mai jos este chiar Biroul Electoral.

Reprezentantii USR-Plus au sunat la 112.

Publicitate

“Este un teanc de procese verbale dupa alegerile de ieri”, a spus Clotilde Armand

“Am vazut acolo, este un teanc de procese verbale dupa alegerile de ieri, originale, stampilate, semnate, care au fost luate de la Biroul Electoral de Sector si aduse aici la sediul primariei.”, a declarat reprezentanta dreptei.

“Este un simplu curier care strange procesele verbale pentru partidul social democrat. S-a dus in acel loc pentru ca cineva le strangea si mergea cu ele la pachet.”, a spus Dan Tudorache de la PSD

Citeste si articolul :   Reguli pentru alegeri: Cel mult cinci alegatori vor avea acces in sala de vot

“La fiecare sectie de votare se intocmeste un proces verbal care stabileste ce s-a numarat. Se face intr-un exemplar care merge la BEC si un exemplar pentru fiecare reprezentant. Am preferat ca un reprezentat sa le stranga si sa le transporte la sediul partidului pentru numaratoarea paralela.”, a declarat Mihai Dragan, reprezentant juridic PSD Sector 1.

Dosar penal deschis de Politia Capitalei.

In prima faza, politistii au audiat nu mai putin de 8 persoane – martori, dar si membrii ai mai multor formatiuni politice. Ce stim pana acum este ca un barbat care ar fi candidat pe listele de consilieri locali din partea PSD ar fi iesit din sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, avand asupra sa nu mai putin de 473 de procese verbale.”

“Efectuam cercetari prin sectia 4 politie sub coordonarea parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru infractiunea prevazuta de articolul 391 privind falsificarea de documente si evidente electorale. In continuare noi facem verificari prin AEP pentru a stabili autenticitatea acelor procese verbale gasite asupra barbatului.”, a transmis Ionut Dana, seful Politiei Sectorului 1.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.