Alerta: Decizii drastice anuntate de autoritati

Decizii noi! Autoritatile sunt in alerta din cauza pandemiei de coronavirus. In mai multe judete din Romania au revenit restrictiile.

Noi restrictii in stare de alerta.

In judetul Hunedoara si in Arad sunt probleme mari. Autoritatile locale impun, din nou, restrictii.

Decizii drastice anuntate de autoritati

Vor fi inchise spatiile interioare ale barurilor si restaurantelor din 11 localitati din mediul rural, unde incidenta cazurilor de COVID-19, in ultimele 14 zile, a trecut pragul de 1,5 la mia de locuitori.

„Avand in vedere incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile din localitatile judetului Arad, unde a fost depasit pragul de 1,5 la o mie de locuitori, se dispune suspendarea activitatii cu publicul pe o durata de sapte zile, incepand cu data de 30.09.2020 si pana la 6.10.2020, orele 24:00, a tuturor operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercialziare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, din urmatoarele localitati: Lipova, Almas, Carand, Livada, Seleus, Vinga si Zimandu Nou”, a spus Cozma.

Citeste si articolul :   OFICIAL Grupa de varsta cea mai afectata de coronavirus in Romania. Diferente importante fata de Italia

Decizii drastice anuntate de autoritati

Probleme si in Moldova

Autoritatile locale din judetele Bacau si Iasi impun din nou restrictii.

„Prin Hotararea nr. 33 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau s-au stabilit restrictii in 6 unitati administrativ teritoriale unde incidenta cumulata a cazurilor de imbolnaviri cu Covid-19 in ultimele 14 zile (14.09.2020 – 27.09.2020) este mai mare decat 1,5/1000 de locuitori.

Pe teritoriul unitatilor administrativ-teritoriale (UAT) Municipiul Bacau; Comuna Itesti; comuna Letea Veche; comuna Parincea; comuna Saucesti si comuna Ungureni, se restrictioneaza activitatea operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor; activitatea operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc; organizarea evenimentelor/actiunilor culturale in aer liber si activitatea cinematografelor.

Decizii drastice anuntate de autoritati

Programul de lucru al operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc, cinematografelor, precum si de desfasurare a evenimentelor/actiunilor culturale in aer liber, pe teritoriul celor 6 U.A.T. uri, nu poate incepe inainte de orele 06:00 si nu se poate prelungi dupa orele 24:00.

Citeste si articolul :   Alerta de urgenta: Avertizare trimisa de autoritati pe telefoane

Decizii drastice anuntate de autoritati

Restricitiile au intrat in vigoare si in judetul Iasi

Astfel, in comunele Barnova, Helesteni, Holboca si Horlesti, s-a dispus si suspendarea activitatii operatorilor licentiati in domeniul jocurilor de noroc, precum si interzicerea desfasurarii spectacolelor, concertelor si evenimentelor culturale. Intrarea in restaurante, cafenele si salile cu jocuri de noroc ar putea fi interzisa in municipiul Iasi incepand cu 5 octombrie, daca rata infectiilor cu noul coronavirus nu scade sub 1,5 la mia de locuitori.

„Atragem atentia ca daca va fi depasit acest prag, incepand cu data de 5 octombrie, conform prevederilor legale, va fi necesara dispunerea unor masuri si in ceea ce priveste aceasta localitate, respectiv: suspendarea activitatii cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor; suspendarea activitatii operatorilor licentiati in domeniul jocurilor de noroc; interzicerea desfasurarii spectacolelor, concertelor si evenimentelor culturale”, au transmis autoritatile.

Autor