Echinoctiul de toamna 2020. Portile ceresti se deschid si dorintele se implinesc. Ce nu trebuie sa faci la hotarul dintre vara si toamna pentru a nu atrage ghinionul

Echinoctiul de toamna din 2020 va avea loc pe 22 septembrie. Ziua echinoctiului de toamna este ziua in care Soarele, traverseaza ecuatorul ceresc si se deplaseaza din emisfera nordica in cea sudica. In aceasta zi, Soarele rasare in est dimineata si apune in vest seara. Durata zilei si a noptii va fi aceeasi – 12 ore.

Traditii si obiceiuri

In aceasta zi, pe vremuri, se organizau mese intinse cu diverse delicatese si produse de patiserie. Se credea ca placintele cu varza vor aduce prosperitate si bogatie, cu carne – vor ajuta la implementare, cu struguri – promit noroc in dragoste.

Se spune ca asa cum este vremea in ziua echinoctiului, asa va fi intreaga toamna. Daca in aceasta zi berzele zboara spre sud, iarna va fi grea.

Daca vremea este senina si uscata in ziua echinoctiului de toamna, iarna va fi tarzie si calda.

In aceasta zi, „portile ceresti” se deschid si se crede ca un astfel de moment este ideal pentru dorinte, rugaciuni si practici spirituale. In aceasta zi, oamenii trebuie sa-si faca planuri si sa-si noteze dorintele – totul se va implini cu siguranta.

Astrologii recomanda ca in aceasta zi fiecare nativ sa scape de tot ce nu este necesar in viata – oameni toxici, lucruri straine, gunoi.

Citeste si articolul :   Astrologii au facut anuntul! Ce zodii vor avea noroc inainte de sfarsitul lunii septembrie

Ce se face si ce nu se face in ziua echinoctiului

In aceasta zi, ar trebui sa lasi trecutul in spate, pentru a incepe ceva nou daca merita.

Este necesar sa se acorde o atentie speciala sanatatii, inclusiv sanatatii mintale.

Nu ai voie sa te certi, sa te confrunti si sa injuri. Poti speria norocul si prosperitatea.

Orice gand negativ in aceasta zi poate distruge efectul magic si energia pozitiva.

Nu puteti refuza oaspetii intr-o astfel de zi, dimpotriva – trebuie sa pregatiti bunatati si sa va reuniti cu totii la masa.

Nu ai voie sa uiti de recolta de toamna. Se spune ca un agricultor responsabil este in acelasi timp recunoscator lui Dumnezeu pentru roadele bogate pe care le-a dat. Taranii duc la preot, la sfintit, plante, legume sau fructe folosite in scopuri vindecatoare. Plantele capata puteri de alinare a durerilor sufletesti si a bolilor trupesti daca sunt sfintite pe 22 septembrie. De pilda, prunele sfintite vindeca copiii de bolile copilariei precum rujeola sau varicela.

Citeste si articolul :   Saptamana Mare. Ce se face in Lunea Mare pentru a avea noroc, spor si sanatate in casa

Nu ai voie sa strangi merele sau gutuile dupa aceasta data! Se spune ca daca strangi fructele dupa ziua cu echinoctiu nu vei avea spor la munca tot anul.

Autor