Nelu Tataru, anunt important despre revenirea la starea de urgenta

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii a vorbit despre revenirea la starea de urgenta. Acesta a spus ca, momentat, nu se pune problema instituirii starii de urgenta in urmatoarea perioada.

“Nu avem in evaluarea noastra instituirea starii de urgenta. Dupa cum stiti, este un apanaj al presedintelui declararea starii de urgenta, dupa informatiile care vin de la Ministerul Sanatatii, Ministerul de Interne, comunitatile stiintifice, precum si evolutia pe care o vom analiza in Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. In acest moment evaluam prima luna dificila, septembrie, luna in care avem mai multe reveniri la activitate, restaurante, teatre, cinematografe deschise, revenirea din concedii, transportul in comun aglomerat, campanie electorala, inceperea scolii”, a declarat Nelu Tataru.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca se asteapta la o crestere a numarului de cazuri noi de COVID.

“Dupa aceasta luna ne asteptam la o crestere a numarului de cazuri, crestere care tine nu neaparat de noi, ci de noi toti. Din punctul meu de vedere, atata timp cat suntem parteneri si respectam niste reguli, putem trece intr-un registru de crestere usoara a numarului de cazuri noi, pe acel platou de 1.500 – 1.600 de cazuri. Nerespectand regulile vom avea si mai multe cazuri pe zi. Eu sper ca fiecare dintre noi, inainte de a ne intreba ce vom face daca va fi o crestere a numarului de cazuri, sa ne intrebam ce facem ca sa nu creasca numarul de infectari. Cred ca este la indemana noastra”, a mai spus Tataru.

Ce se intampla cu sistemul medical daca vor fi peste 2000 de cazuri pe zi

Nelu Tataru a spus ca in situatia in care vor exista cresteri substantiale ale cazurilor de infectare cu coronavirus, adica peste 2.000 de cazuri noi pe zi, sistemul medical ar avea probleme si vor trebui luate masuri speciale cum ar fi: cresterea numarului de paturi in sectiile ATI, cresterea numarului de medici detasati dintr-un spital in altul, transferul pacientilor din sectiile aglomerate in sectii care au capacitate de primire.

Nelu Tataru a votat la Husi

“Am votat pentru ce votez de 15 ani, de cand sunt in Husi, pentru schimbare, pentru alta mentalitate, pentru o alta evaluare a fiecaruia dintre noi a societatii din Husi. Trebuie schimbare, in contexul in care trebuie sa avem grija de copiii nostri, de parintii nostri. Sunt foarte multi tineri din Husi care sunt plecati si asteapta momentul sa revina acasa. Eu cred ca momentul a venit si administratia locala, care pana a cum a mers doar pe un interes personal, poate fi schimbata. Administratia trebuie sa lucreze in interesul comunitatii. Cred ca ziua de astazi este o zi a schimbarii. Am vazut oamenii venind la sectiile de vot, este o animatie in Husi, ma bucur ca toti vor si sunt gata sa-si schimbe destinul. Astept de la oameni acel declic care sa schimbe societatea, nu numai societatea din Husi, ci si cea din Romania. Eu cred ca ziua de astazi este ziua care va aseza lucrurile”, a declarat ministrul Sanatatii.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.