Premierul Ciuca, decizie de urgenta!

Premierul Nicolae-Ionel Ciuca a convocat, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situatiei generate de agresiunea militara rusa din Ucraina, anunta Guvernul.

“Principalele responsabilitati sunt legate de monitorizarea situatiei si coordonarea masurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea functionarii tuturor serviciilor publice. Din acest grup de lucru fac parte ministrul Apararii, Vasile Dincu, Externelor, Bogdan Aurescu, Finantelor, Adrian Caciu, Internelor, Lucian Bode, Energiei, Virgil Popescu, Transporturilor, Sorin Grindeanu, Sanatatii, Alexandru Rafila, Muncii, Marius Budai, Secretarul General al Guvernului, Marian Neacsu, si seful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean”, transmite institutia.

Si Klaus Iohannis, presedintele Romaniei a convocat sedinta CSAT, joi, la ora 11.00, dupa ce Federatia Rusa a invadat Ucraina. Si la nivelul guvernului a fost organizata o echipa cu atributii in monitorizarea situatiei si coordonarea masurilor la nivel intern.

Pe ordinea de zi a sedintei este inclusa tematica privind implicatiile asupra securitatii euroatlantice in contextul agresiunii Federatiei Ruse impotriva Ucrainei. La finalul sedintei CSAT, presedintele Klaus Iohannis va sustine o declaratie de presa.

Citeste si articolul :   Au inceput lucrarile de restaurare a Cazinoului din Constanta dupa 7 ani de chin birocratic

Klaus Iohannis participa joi seara la reuniunea extraordinara a Consiliului European pe tema ultimelor evolutii privind situatia de securitate de la granitele Ucrainei.

Armata Romaniei a activat punctele militare de comanda

In ceea ce priveste situatia de securitate din Ucraina, Armata Romaniei a activat punctele militare de comanda cu atributii in monitorizarea situatiei si coordonarea fortelor si mijloacelor destinate situatiilor concrete care pot aparea.

Autor