Misterele padurii Hoia Baciu

Aceasta este padurea Hoia Baciu, chiar langa Cluj-Napoca, al doilea oras al Romaniei in adancurile Transilvaniei. A fost numita cea mai infioratoare padure din lume.

Numita dupa un cioban disparut in padure cu o turma de 200 de oi, Hoia Baciu a intrat in atentia internationala in 1968, cand Emil Barnea, un tehnician militar, a fotografiat ceea ce pretindea ca este un OZN care planeaza deasupra Poienii.

Ceea ce diferentiaza aceasta poveste de alte afirmatii OZN este ca Barnea nu a avut nimic de castigat din raportarea observarii, ci, numai de pierdut. Guvernul comunist a echivalat credinta în paranormal cu nebunia si sabotajul de stat, iar Barnea si-a pierdut slujba intr-o tara care nu avea sprijin pentru cei demisi.

Multi localnici se tem sa intre in padure fiind speriati sa nu mai iasa niciodata din ea.

Publicitate

Conform unei a doua legende, o fetita a iesit la plimbare in aceasta padure. De asemenea, a disparut, dar a reaparut dupa cinci ani, purtand aceleasi haine pe care le avea in ziua in care a disparut si fara sa-si aminteasca timpul petrecut in padure.

Citeste si articolul :   Parfumuri naturale care intaresc sistemul imunitar

Multe povesti cu fantome au ca locatie padurea Hoia Baciu. Simtirea prezentei sufletelor prinse in aceasta padure  si dovezile fotografice ale unei neguri negre sunt obisnuite aici.

Functionarea defectuoasa a dispozitivelor electronice, descarcarea bateriilor sau fluctuatia campurilor magnetice au fost, de asemenea, adesea raportate.

Astazi, vizitatorii padurii raporteaza simptome ciudate – greata, anxietate, senzatia de a fi urmariti.

Oamenii, spun ca au auzit  sunete de cerbi sau copite de cai, chiar si atunci cand nu erau de vazut. Unii vad globuri de lumina plutind langa copaci. Ocazional, oamenii vad fete chiar în fața lor, cu ochiul liber. Uneori oamenii vad ochi verzi strălucitori, privindu-i de la distanta.

In padure, se poate gasi o poienita mare, in forma de cerc, cunoscuta sub numele de Zona Moarta, deoarece aici nu cresc copaci si niciun fel de vegetatie. Probele de sol nu au fost de ajutor pentru a intelege de ce apare acest fenomen, dar exista si alte teorii care ar putea explica acest lucru.

Citeste si articolul :   Anamaria Prodan are COVID: „A luat de la..."

Considerata un portal catre o alta lume, aceasta zona nu permite vegetatiei sa creasca. Incepand de aici, vegetatia poate fi neobisnuita, deoarece fara nicio explicatie stiintifica unii dintre copaci cresc intr-o forma indoita sau intr-un mod ciudat. Acesta este si locul in care au fost vazute unele OZN-uri si, potrivit unor voci, chiar surprinse cu camere de luat vederei.

Desi multi oameni nu se incumeta sa se aventureze in padurea Hoia Baciu, exista totusi persoane care sunt atrase de misterul pe care padurea le ascunde si vin in grupuri sa exploreze padurea. Padurea se afla la doar 20 de minute de mers cu masina de centrul orasului Cluj-Napoca, deci este usor sa faci o plimbare pana acolo…daca te incumeti.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.