Prapad in Neamt. Peste 50 de hectare de pasune si padure ard de aproape 24 de ore

Prapad in judetul Neamt. Peste 50 de hectare de pasune si padure din comuna Borca, Neamt ard de aproape 24 de ore. Pompierii sunt nevoiti sa care apa cu rucsacurile din cauza terenului accidentat.

Zeci de pompieri, padurari si voluntari au intervit inca de duminica dupa-amiaza, pentru stingerea focului care s-a extins si la padurea din Sabasa, comuna Borca, scrie Antena3

Interventia este foarte dificila din cauza terenului accidentat, incat pompierii care intervin actioneaza fie cu pliciurile, fie cu vermorelele, trebuind sa urce si o ora cu rucsacurile cu apa in spate, dupa care coboara iar pentru realimentare de la autospecialele care nu pot sa ajunga aproape de fiecare zona.

In sprijinul militarilor si al pompierilor voluntari din localitate au intervenit Ocolul Silvic Borca, cu oameni si TAF-uri, si Clubul Off-Road, cu oameni si ATV-uri, care aduc apa cat de aproape se poate.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

“Pompierii de la Garda 2 de Interventie Poiana Teiului au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Sabasa, comuna Borca.

Citeste si articolul :   „Mama” Tatiana s-a stins in iadul de la Piatra Neamt. Dumnezeu sa o odihneasca!

Incendiul se manifesta si la fondul forestier. Pentru localizarea si stingerea incendiului au intervenit 23 de pompieri (un ofiter si 22 subofiteri) de la Detasamentul Targu Neamt – Garda 1 de interventie Targu Neamt si Garda 2 de Interventie Poiana Teiului, voluntari din cadrul SVSU Borca, lucratori de la Ocolul Silvic Borca si membri ai Clubului Off-Road.

Incendiul a fost localizat si se intervine pentru lichidarea lui. Interventia se desfasoara in teren cu acces dificil. Suprafata pe care se manifesta incendiul este de aproximativ 50 hectare”, a spus Irina Popa, ofiterul de presa al ISU Neamt.

Din aceasta dimineata, se fac cercetari pentru a se stabili cauza incendiului de vegetatie uscata din orasul Bicaz, izbucnit ieri si anuntat la 112, in jurul orei 14.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.