Dr. Fauci spune ca cele doua vitamine, C si D, cresc imunitatea organismului si te apara de virusuri

Dr. Anthony Fauci, un important expert american in boli infectioase, a declarat intr-un interviu recent ca a luat suplimente de vitamina D si C pentru a-si mentine sistemul imunitar sanatos.

Dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert in boli infectioase, recomanda sa va luati vitaminele acum ca a inceput scoala si sezonul gripal se apropie.

Fauci, directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase, a acordat un interviu in care a sugerat in mod special sa se ia suplimente de vitamina D si C.

“Daca sunteti deficitar in vitamina D, acest lucru are un impact asupra susceptibilitatii dumneavoastra la infectie. Va recomand pentru ca si eu am luat. Cealalta vitamina pe care o iau oamenii este vitamina C, deoarece este un antioxidant bun, asa ca daca oamenii vor sa ia un gram de vitamina C, ar fi bine”.

Exista un numar mare de studii care sustin recomandarile lui Fauci. Studiile sugereaza ca vitamina D si C sunt cel mai bun scut impotriva virusurilor. Cu toate acestea, multe dintre celelalte produse vandute in acest scop sunt inutile sau chiar dauneaza.

Citeste si articolul :   Aflati cum sa utilizati coriandru pentru a curata sangele, pielea, rinichii si ficatul

Exista dovezi care sustin suplimentarea vitaminei D si C pentru cresterea imunitatii.

Dovezi extinse au legat deficienta de vitamina D de un risc mai mare de infectie, in special din boli respiratorii, cum ar fi COVID-19.

Acest lucru a determinat multi cercetatori sa investigheze utilizarea suplimentelor de vitamina D pentru a ajuta la prevenirea sau diminuarea efectelor coronavirusului. In timp ce descoperirile sunt oarecum controversate, deoarece cercetatorii nu inteleg pe deplin daca suplimentele de vitamina D aduce rezultate mai bune pentru sanatate, studiile au legat in mod constant deficienta de vitamina D de un risc mai mare de infectie severa .

Si multi oameni sunt deficienti in vitamina D , mai ales in timpul pandemiei sau in lunile de iarna, deoarece organismele noastre produc in mod natural nutrientii ca raspuns la lumina soarelui.

Persoanele cu pielea mai inchisa la culoare pot fi deosebit de sensibile, deoarece melanina poate incetini procesul de producere a vitaminei D. Ca urmare, exista dovezi ca anumite persoane au nevoie de suplimentarea acesteia.

In mod similar, vitamina C este un antioxidant foarte bun si este cruciala pentru un sistem imunitar sanatos.

Citeste si articolul :   Un condiment care te ajuta sa slabesti si sa normalizezi zaharul din sange

Fauci recomanda inca masti, distantarea sociala si igiena mainilor ca cele mai bune practici pentru a va mentine in siguranta.

Majoritatea celorlalte suplimente care pretind ca va stimuleaza sistemul imunitar nu sunt bazate pe stiinta

In afara de vitamina D si C, exista putine dovezi ca pastilele, pulberile, plantele sau potiunile pot face o diferenta semnificativa in prevenirea bolilor.

In ciuda acestui fapt, multe produse pretind ca va stimuleaza sistemul imunitar . Acestea sunt in cel mai bun caz o risipa de bani si, in cel mai rau caz, pot avea efecte secundare daunatoare.

Argintul coloidal, de exemplu, este promovat in mod obisnuit pentru a vindeca sau preveni bolile, dar nu exista dovezi ca functioneaza si poate interfera cu medicamentele obisnuite, poate provoca leziuni la rinichi si chiar va poate transforma permanent pielea in albastru-gri.

Dioxidul de clor, promovat ca „ solutie minerala minune ”, este si mai periculos. Din punct de vedere chimic, produsul este inalbitor industrial si consumul acestuia poate provoca insuficienta hepatica, tensiune arteriala extrem de scazuta si alte efecte toxice.

Citeste si articolul :   Gigi Becali, revoltat: "Du-te ma la spital si gata. Anul trecut pe vremea asta aveam 3 000 de sicrie. "

Multe remedii pe baza de plante sau vitamine sunt scumpe si nu exista dovezi care sa ofere beneficii persoanelor sanatoase altfel .

Ca atare, Fauci recomanda renuntarea la orice alte produse care stimuleaza imunitatea, iar stiinta este de partea sa.

– Uita de ele, spuse el. “Oricare dintre celelalte preparate si ierburi nu le recomand.”

Autor