Prima scoala inchisa la o zi de la inceperea cursurilor

Prima scoala inchisa din cauza coronavirusului. Scoala Gimnaziala Zadareni a fost inchisa, in aceasta dimineata, inainte de a veni copiii la ore, dupa ce directorul unitatii a primit confirmarea ca este infectat cu noul coronavirus. In momentul de fata o ancheta epidemiologica se afla in desfasurare.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arad, Marius Gondor, a declarat, ca directorul unitatii de invatamant l-a sunat marti dimineata sa il anunte ca luni seara a primit rezultatul testului, care a confirmat ca are COVID-19.

Directorul a avut simptome inca de sambata. Imediat si-a facut un test, iar pe 14 septembrie nu a participat la deschiderea anului scolar, pentru a nu isi pune in pericol colegii sau pe copii.

“Totusi, domnul director a intrat in contact cu angajati ai scolii inainte sa aiba primele simptome, pentru ca in cursul saptamanii trecute, pana vineri inclusiv, a fost zilnic la scoala pentru a face pregatirile pentru inceperea cursurilor. Astfel, am decis sa nu mai deschidem scoala in aceasta dimineata, iar cursurile se vor desfasura online in urmatoarea perioada. Am anuntat Directia de Sanatate Publica, care face o cercetare epidemiologica, iar Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta se va intruni pentru a confirma decizia noastra de a trece scoala in scenariul rosu”, a spus seful ISJ.

In scoala din Zadareni invata peste 200 de copii din ciclurile primar si gimnazial.

In judetul Arad, in aceasta dimineata, 302 scoli se aflau in “scenariul verde”, 112 sunt in “scenariul galben” si 25 in “scenariul rosu”.

Autor