Inca o tara din Europa reintroduce restrictii, la o luna dupa ridicarea lor.

Islanda a anuntat reintroducerea unor restrictii incepand de duminica, la patru saptamani dupa ce au fost ridicate toate restrictiile legate de coronavirus. Acest lucru se intampla din cauza cresterii puternice a numarului de infectari, noteaza AFP si dpa.

„Vaccinarea a avansat deosebit de bine in Islanda si putem sa ne felicitam pentru aceasta”, a declarat prim-ministrul Katrin Jakobsdottir la televiziunea publica, dupa o reuniune de guvern.

„Cu toate acestea, trebuie sa luam masuri pentru a atenua situatia actuala”, a mai spus aceasta.

Publicitate

Astfel, pana la 13 august, adunarile publice vor fi limitate la 200 de persoane, regula de pastrare a unei distante fizice de un metru va reintra in vigoare, iar masca va fi din nou obligatorie in spatiile publice inchise. Barurile si restaurantele se vor inchide la ora 23.00, iar piscinele si salile de sport vor fi limitate la 75% din capacitate.

Publicitate

Datorita unei rate foarte ridicate de vaccinare – peste 85% din populatia de peste 16 ani -, Islanda ridicase in urma cu aproape o luna toate restrictiile in spatiile inchise, fiind o premiera in Europa.

Citeste si articolul :   Carmen Tanase, revoltata: Exista cineva care sta la butoane si se joaca..."

Majoritatea cazurilor sunt legate de varianta Delta, spun autoritatile sanitare.

Desi numarul de infectari a crescut, cazurile grave sunt deocamdata foarte putine: numai trei persoane sunt spitalizate la momentul actual.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca, din 27 iulie, reintroduce obligativitatea prezentarii un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de sosirea in Islanda pentru calatori, indiferent de locul lor de rezidenta.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.