Islanda devine prima tara Schengen care acorda pasapoarte de vaccinare anti-COVID-19

Locuitorii din Islanda vor primi in curand pasapoarte de vaccinare care le-ar putea permite sa nu mai stea in carantina, scrie noutati.info.

Directia de Sanatate din Islanda a declarat luni ca este in curs de finalizare a unui sistem pentru islandezii care au fost vaccinati complet pentru a obtine un certificat de vaccinare Covid-19.

Aproximativ 4.500 de persoane din tara au primit a doua doza si vor fi considerate astfel complet vaccinate impotriva coronavirusului.

Certificatul, disponibil online , isi propune „sa faciliteze circulatia persoanelor intre tari, astfel incat persoanele fizice sa poata prezenta un certificat de vaccin la frontiera si sa fie scutiti de restrictiile impuse de pademia de Covid-19 in conformitate cu normele tarii in cauza”., scrie pe site-ul web guvernamental, potrivit The Guardian.

In plus, guvernul Islandei a anuntat la inceputul acestei luni ca certificatele de vaccinare care indeplinesc cerintele Epidemiologului sef al Islandei si care sunt emise intr-un stat SEE / AELS vor fi valabile la frontiera islandeza, ceea ce inseamna ca cei care prezinta un astfel de certificat sunt scutiti de la carantina si masuri de testare in vigoare.

Citeste si articolul :   Gestul unei asistente impresioneaza mii de romani. Ce a facut Lacramioara pentru pacientii sai

Islanda a raportat zero noi infectii cu coronavirus incepand cu 22 ianuarie.

Citeste continuarea pe NOUTATI.INFO