Dr. Anthony Fauci: ”Lumea nu va mai fi niciodata ca inainte de coronavirus. Amenintarea va continua sa existe !”

Lumea nu va mai fi niciodata la fel, chiar daca expertii vor gasi un vaccin pentru coronavirus, atrage atentia dr. Anthony Fauci, un expert in boli infectioase din Statele Unite ale Americii, care a fost ales de Donald Trump sa combata pandemia de pe taramul american, coform lui Anthony Fauci.

Aproape 400.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus in Statele Unite ale Americii si aproape 11.000 au murit, iar vestile nu sunt deloc bune. Pe 16 aprilie, insa, SUA ar putea sa inregistreze 3.000 de morti pe zi din cauza coronavirusului.

Cand spun sa revenim la normal, ma gandesc la ceva foarte diferit de ceea ce traim acum. O sa revenim gradual pana in punctul in care vom putea functiona din nou ca societate. Daca vrei sa ajungi la era pre-coronavirus, asta s-ar putea sa nu se mai intample niciodata, pentru ca amenintarea va continua sa existe.”, a spus el.

De asemenea, Fauci a explicat ca sunt o multime de vaccinuri si tratamente in lucru: ”Sunt convins ca n-o sa mai trecem prin ce trecem acum. Daca asta inseamna sa revenim la normal, atunci o sa revenim la normal.”, a explicat el, potrivit huff.ro.

Inceputul lui 2020 a adus cu sine ceea ce urma sa devina o pandemie care a dus la infectarea a peste 1.400.000 de oameni si la decesul a 83.103 dintre acestia.

Pe 31 decembrie, un site al guvernului chinez anunta depistarea unei „pneumonii cu o cauza necunoscuta” intr-o piata de fructe de mare din orasul Wuhan, oras ce a devenit epicentrul foacrului de infectie.

In urmatoarele 100 de zile, virusul a pus la grea incercare economiile mondiale si a bagat in izolare peste jumatate din populatia planetei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.