20.000 lei amenda pentru un preot din Maramures care oficia o slujba cu 30 de persoane

Un preot care oficia o slujba religioasa cu peste 30 de persoane in comuna Recea, Maramures, a fost amendat de politisti cu 20.000 de lei.

Politistii care patrulau, vineri seara, in comuna Recea, judetul Maramures, au constatat ca in biserica se oficia o slujba religioasa la care au participat peste 30 de persoane.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Maramures, politistii au cerut intreruperea slujbei religioase.

„Politistii maramureseni care se aflau in misiune si efectuau, vineri, activitati de patrulare pe raza comunei Recea au constatat ca in biserica se oficia o slujba religioasa, unde au participat mai multi cetateni. Politistii au solicitat intreruperea slujbei religioase, iar preotul a fost sanctionat contraventional cu suma de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonantei militare.

Publicitate

De asemenea, in lacasul de cult au fost identificate alte 31 de persoane. Politistii efectueaza verificarile necesare pentru a stabili si identifica cate dintre acestea au avut atributii pentru oficierea slujbei religioase, respectiv pentru Pasti – pregatirea painii binecuvantata, in forma de prescuri, stropita cu agheasma si vin”, au spus reprezentantii Prefecturii Maramures.

Citeste si articolul :   Valeriu Gheorghita: "Putem asigura inceputul sfarsitului pandemiei"

De asemenea, si celelalte persoane care au asistat la slujba urmeaza sa fie sanctionate contraventional.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.