Inrautatirea perspectivei asupra ratingului de credit: Avertisment clar

Florin Citu spune, dupa ce agentia Fitch Ratings a inrautatit perspectiva asupra ratingului de credit, ca este vorba de un avertisment clar dat „populistilor din Parlament”.

Agentia de rating Fitch a pastrat rating-ul Romaniei, dar a scazut perspectiva, scrie ministrul de Finante pe Facebook.

Publicitate

„In conditiile crizei prin care trece astazi economia globala PASTRAREA rating-ului arata INCREDEREA pe care o are agentia de rating in masurile luate de acest guvern. Inrautatirea perspectivei este un AVERTISMENT CLAR dat de agentia de rating populistilor din Parlament. In comunicat Fitch confirma ceea ce am spus. Este usor sa faci un deficit mare pe hartie dar problemele pot aparea la finantare daca deficitul este crescut fara sa se prezinte sursele de finantare”, este de parere Citu.

Acesta reitereaza ideea ca cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economica a Romaniei in aceste momente este „populismul manifestat in Parlament de initiative legislative votate de TOATE partidele de opozitie. Proiecte care fara nicio fundamentare REDUC veniturile si CRESC cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finantarea pentru un deficit mai mare. Sunt intitiative legislative care tranzactioneaza in cel mai cinic mod sanatatea romanilor si stabilitatea economica pe cateva voturi. Iar agentia de rating ii SANCTIONEAZA pe acesti populisti cinici din Parlamentul Romaniei”.

Citu adauga ca are grija ca plata tuturor cheltuielilor bugetului general consolidat sa se faca la timp.

Agentia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung si scurt in valuta si in moneda locala si a revizuit perspectiva de tara de la stabila la negativa, pe fondul influentelor raspandirii virusului COVID – 19 asupra finantelor publice in perioada urmatoare. De asemenea, agentia a apreciat ca se impune revizuirea perspectivei de tara din cauza managementului fiscal

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.