Detinutii transmit un mesaj din penitenciare: Stati acasa! Asa veti evita sa ajungeti alaturi de noi

Detinutii au transmis un mesaj de solidaritate in plina pandemie de coronavirus. Intr-un mesaj video, realizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor, mai multe persoane private de libertate le spun romanilor: „Stati in casa! Asa veti evita sa ajungeti alaturi de noi”.

Intr-un film realizat de angajatii Administratiei Nationale a Penitenciarelor, mai multi tineri inchisi in penitenciare din Romania, ii indeamna pe cei de „acasa” sa respecte regulile impuse de autoritati pentru a limita raspandirea virusului si a evita sa se imbolnaveasca.

„Buna tuturor! Sunt Florin. Sunt in Centrul Educativ Buzias cam de un an. Asa cum rezistam si noi aici, asa puteti reista si voi cateva zile sau saptamani. Va rugam, nu zadarniciti eforturile autoritatilor! Stati acasa!”, spune Florin, care este inchis la Centrul Educativ Buzias.

Un alt tanar are un mesaj pentru cei care incalca legea si risca, astfel, sa ajunga alaturi de el, detinut.

Publicitate

Publicitate

„Lipsa de libertate este destul de greu de suportat. Va intelegem foarte bine Este greu. Este greu atat pentru noi, cat si pentru dumneavoastra. Stati in casa! Asa veti evita sa ajungeti alaturi de noi”, spune un alt tanar inchis intr-un penitenciar din Romania.

Citeste si articolul :   Alexandru Rafila, avertisment pentru romani! Ce trebuie sa stie cetatenii

Altul se plange ca nu este usor sa stea departe de familie, dar se descurca vorbind la telefon.

„Noi nu putem fi cu familiile noastre. Nici nu putem primi vizite. Ne auzim doar la telefon. Deci, nu ne este prea usor sa nu stim prea multe despre ei sau sa nu-i ajutam. Dar am inteles ca asa nu ne imbolnavim unii pe altii. Fiti tari! Mai e putin si trece!”, este mesajul transmis, din spatele gratiilor, de un alt tanar.

Filmarea cu detinutii a fost realizata de Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu sprijinul Centrului Educativ Buzias si al Penitenciarului Bucuresti – Rahova.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.