Reguli noi incepand din 14 septembrie

Incepand de luni, 14 septembrie, intra in vigoare noi reguli. Guvernul a decis in ce mod se vor desfasura activitatile.

Activitatea din gradinite trebuie sa se desfasoare normal, prin prezenta fizica.

Prescolarii nu vor purta masca in incinta gradinitei, dar personalul angajat va trbui sa poarte masca de protectie atat in interior cat si in exterior.

Totodata, in bai si pe holuri vor fi puse la dispozitia copiilor dispensere cu dezinfectant pentru maini.

Publicitate

„La gradinita copiii nu vor purta masti, doar personalul gradinitei va purta masti, atat in interiorul, cat si in exteriorul gradinitei.

Sunt puse la dispozitia copiilor dispensere cu dezinfectant pentru maini, atat in clase, cat si pe holuri, cat si in bai. Se incurajeaza aceste reguli de igienizare a mainilor permanent”, a declarat Roxana Dima, directorul Gradinitei nr. 211 din Capitala.

Parintii nu au voie sa intre in gradinita

Noile norme prevad interzicerea accesului parintilor in incinta gradinitei.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Bilantul deceselor din cauza coronavirusului ajunge la 40. Printre victime, o tanara de 27 de ani

„Parintii nu vor avea acces in gradinita. Am stabilit un program foarte exact de venire si plecare a copiilor, astfel incat sa evitam intalnirea unor grupuri numeroase in curtea gradinitei.

Fiecare copil are identificate, prin fotografie, toate obiectele personale”, mai spune Roxana Dima.

Klaus Iohannis ii roaga pe parinti sa-si trimita copiii la scoala.

„Ma adresez parintilor, care in mod firesc sunt preocupati si ingrijorati: Va incurajez sa-i trimteti pe copii la scoala si sa le explicati ca pentru un timp, scoala va fi diferita, dar daca vom respecta cu totii regulile, vom depasi cu bine aceasta situatie”, a mentionat presedintele.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.