Cei care vin in tara intra in carantina. Avem inca 13.000 de locuri libere

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, joi, ca in Romania sunt disponibile 13.254 de locuri in carantina, iar la nevoie acestea se pot multiplica. „Cei care au crezut ca vor veni acasa de Pasti si vor sta in izolare la domiciliu au inteles eronat”, a spus ministrul.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, joi, ca romanii din strainatate care vin acasa de sarbatori vor intra in carantina, nu vor ramane in izolare la domiciliu.

„Cei care totusi vin, ne obliga sa aplicam prevederile ordonantelor militare, ceea ce inseamna ca vor sta in locuri special amenajate de carantina. In aceasta zi, avem disponibile inca 13.254 de locuri in carantina”, a spus ministrul.

Acesta a precizat in judetele in care nu mai sunt locuri de carantina, prefectii pot rechizitiona anumite spatii de cazare sau pot cere ajutor judetelor invecinate. „Daca prefectii nu mai au locuri pot chiar rechizitiona anumite spatii de cazare pentru a oferi locuri suplimentare sau pot apela la judetele invecinate pentru a carantina cetateni dintr-un judet in altul”, a mai spus Marcel Vela.

Carantina la domiciliu este, potrivit ministrului, aplicabila doar in ultima faza.

„Asadar, carantina la domiciliu este aplicabila doar in ultima faza, situatie in care nu este acum Romania. Asa cum am spus, avem 13.254 de spatii disponibile si capacitatea de a le multiplica. Cei care au crezut ca vor veni de Pasti acasa, ca vor sta in izolare la domiciliu au inteles eronat”, a precizat Marcel Vela.

.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.