Noi reguli din 14 septembrie. Ce nu au voie sa faca elevii

Anul scolar 2020 -2021 incepe pe data de 14 septembrie.  Ministerul Educatiei vine cu reguli noi privind deplasarea elevilor in interiorul clasei, schimbarea bancilor, experimentele de laborator si sporturile de contact.

Au fost publicate o serie de norme care intra in vigoare odata cu inceperea noului an scolar.  In acest context, incepand cu  14 septembrie, elevii vor avea de respectat o serie de reguli.

Publicitate

Una dintre cele mai importante reguli, anuntata chiar de Monica Anisie, ministrul Educatiei.

Regula spune ca elevii nu vor avea voie sa se mute din banci, in interiorul clasei. De exemplu, daca o eleva din clasa X se va aseza la inceputul anului scolar in banca a 3-a de la fereastra, aceasta va ramane pe acelasi loc, pana la sfarsitul primului semestru, a mentionat ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Publicitate

Alte regului importante implica experimentele care au loc in laboratoare. Astfel, potrivit ghidurilor publicate de Ministerul Educatiei, experimentele ce presupun interactiunea dintre elevi vor fi evitate.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania, miercuri, 1 iulie 2020. Anuntul oficial al autoritatilor. Ce se intampla, acum, in tara

Au fost emise reguli noi si pentru sporturile de contact, care implica schimbarea mingilor si a altor obiecte comune. Toate acestea sunt interzise.

Deplasarea elevilor in exteriorul clasei se va face organizat, pauzele vor fi decalate, iar elevii vor fi supravegheati pe tot parcursul pauzelor de recreatie, astfel incat sa nu ia contact direct.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.