ANM anunta vreme extrema. Cod Galben si Portocaliu in urmatoarele zile. Zonele afectate

Pe data de 15 iunie, incepand cu ora 10, a fost emisa avertizarea de Cod Galben pentru instabilitate atmosferica temporar accentuata, aceasta este data pana pe 16 iunie, ora 10. Astfel, in aproape toata tara vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata, aceastea se vor manifesta prin grindina si vijelii, frecvente descarcari electrice si averse torentiale. Cantitatile de apa vor depasi 20- 25 l/mp si pe arii restranse 40- 50 l/mp.

In acelasi timp, incepand cu 15 iunie, ora 13 a fost emisa o avertizare de Cod Portiocaliu de ploi si vant, aceasta se incheie pe 16 iunie, ora 03. In dupa-amiaza zilei de azi (15 iunie) si in prima parte a noptii de luni spre marti (15/16 iunie), in Oltenia, Crisana, Banat si local in Muntenia si Transilvania vor fi intervale cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse 50- 80 l/mp. Vor fi frecvente descarcari electrice si grindina si intensificari ale vantului, cu rafale de peste 70- 80 km/h.

vreme

Pentru intervalul 16 iunie, ora 10 si 18 iunie, ora 10, a fost emisa o avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata. Prin urmare, vor fi intervaluri cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, grindina si vijelii si averse torentiale. Cantitatile de apa vor depasi 25- 30 l/mp si pe arii restranse 40- 60 l/mp.

vreme2

Pe tot parcursul saptamanii, gradul de instabilitate atmosferica se va mentine accentuat in cea mai mare parte a tarii.

Autor