12.423 de scoli in scenariu verde, 4.915 in scenariu galben si 263 in scenariu rosu

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat, duminica seara, ca in 12.423 scoli din tara copiii merg la cursuri in mod fizic, acestea fiind in scenariul verde. In 4.915 scoli cursurile se vor face in scenariul galben, hibrid, iar in 263 de scoli elevii nu incep anul scolar in banci.

„In conformitate cu deciziile luate de comitetele judetene de situatii de urgenta, avem urmatoarea situatie: 12.423 de unitati de invatamant in scenariu verde, 4.915 unitati in cel galben si 263 unitati in scenariul rosu”, a declarat, duminica seara, ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Nicio unitatae de invatamant din Capitala nu incepe anul scolar in scenariul verde, potrivit ministrului.

Monica Anisie a declarat, in conferinta de presa, ca 607 unitati de invatamant din Buuresti sunt in scenariu galben si 29 in scenariul rosu.

Publicitate

Publicitate

„Unele dintre unitatile de invatamant care erau in scenariul galben, din motive de infrastructura (reabilitari incepute in 20 august), au solicitat sa treaca in scneariul rosu. Nu pot accepta sa intre in spatiul scolii muncitorii, atata timp cat exista profesori si copii in scoala. S-a luat aceasta decizie, sa treaca in scenariul rosu”, a spus ministrul Educatiei.

Citeste si articolul :   Scoli inchise si dupa 15 mai, in Romania? Ministrul Educatiei spune ce se va intampla cu anul scolar: Unele state europene nu redeschid scolile

La nivel national sunt 293 de profesori in carantina, 106 cadre didactice sunt in spital si 91 in concediu medical. Fata de anul scolar precedent, 147 de cadre didactice s-au pensionat.

„Exista 106 cadre didactice spitalizate, 293 de cadre aflate in carantina care doresc sa isi desfasoare activitatea in sistem online si 91 in concediu medical. Daca anumite cadre didactice au solicitat pensionarea de la 1 septembrie, sunt 147 de cadre didactice care au depus de la 1 septembrie dosarele de pensionare”, a mai spus ministrul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.