Se implinesc cinci luni de la momentul in care in Romania a aparut „Pacientul zero”. Ce spune acum barbatul

Pe data de 27 februarie, fostul ministru al Sanatatii, Victor Costache declara ca “pacientul zero” cu noul coronavirus in Romania a fost identificat.

Astfel, primul pacient a fost descoperit in persoana italianului venit la rudele sale din Romania. Dupa depistarea italianului a urmat testarea  persoanele care au fost in apropierea lui si a fost gasit rapid un pacient bolnav.

Mesajul cu care romanii au intrat in pandemie a fost „Totul va fi bine!”.

La inceput, oamenii au iesit din case doar pentru necesitatile urgente, de teama virusului si a amenzilor. Copiii au invatat online, iar cursurile de absolvire a scolilor s-au desfiasurat in fata laptopurilor. In urmatoarea faza,  din aceste cinci luni, romanii au primit vestea relaxarilor restrictiilor cu multa bucurie incat au considerat ca viata s-a intors la ceea ce a fost inainte de pandemie.

Publicitate

Acel “totul va fi bine” s-a transformat in peste 1.000 de persoane diagnosticate cu coronavirus in fiecare zi.

Citeste si articolul :   Coronavirus: A Treia zi cu peste 6.000 de cazuri noi in Romania. Sunt 90 de decese

Romania intra in urmatorul scenariu in lupta cu boala, alimentata puternic de lipsa de cooperare din partea cetatenilor. „E o conspiratie”, „Nu mai vrem dictatura”, striga cei care nu cred in virus, timp in care Sectiile de Terapie Intensiva se umplu pana la refuz.

Publicitate

Cine este pacientul zero

Cesare Emendatori a fost, intr-adevar, primul caz mediatizat de pe teritoriul nostru. Viata pacientului „zero” a fost data peste cap de rolul care i-a fost atribuit.

In Romania, Cesare este acuzat ca a adus virusul la noi in tara din Italia. In Italia, este acuzat ca l-a adus din Romania.

Barbatul sustine, insa, ca nu a infectat pe nimeni in niciune dintre tari si spune ca nu i-a picat deloc bine sa fie tras la raspundere pentru infectiile din cele doua tari.

„Au vorbit de rau. Nu puteam sa o primesc bine. Eu nu am infectat pe nimeni. Nici in Romania, nici aici. Acolo am ajuns marti noapte la Craiova, cu un avion. Am mers direct acasa, acolo am avut febra, dar am luat o tachipirina (nr. paracetamol) si dimineata nu mai aveam febra. Am fost la primarie sa platesc taxele. Am scos bani, am platit taxele si am mers acasa. Atunci am avut iar febra”, a spus Emendatori.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania, miercuri, 1 iulie 2020. Anuntul oficial al autoritatilor. Ce se intampla, acum, in tara

„In Romania eram un delincvent si un purtator de virus, in Italia devenisem un infectat care a adus virusul din Romania. Nici nu stiai ce sa faci…In Romania, criza nu a fost foarte ridicata. Aud si eu, sunt in contact. Trebuie sa fie atenti”, a mai spus barbatul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.