Revenim la starea de urgenta? Ce spune Klaus Iohannis

Revenim la starea de urgenta? Romania trece prin momente extraordinar de grele. Pandemia de coronavirus a dat peste cap o lume intreaga. Ne aflam in fata unui posibil colaps. Sistemul medical este aproape ingenuncheat, sectiile ATI sunt aproape pline. In acest context, sunt specialisti care afirma ca in urmatoarea perioada numarul cazurilor poate exploda pur si simplu.

Presedintele nu crede in cele mai sumbre scenarii ale specialistilor. Tot mai multi specialisti din domeniul medical afirma ca odata cu reinceperea cursurilor si cu venirea sezonului rece, Romania va trece prin momente greu de imaginat. Ei spun ca se va ajunge la aproape 3000 de infectari zilnice si va fi nevoie de revenirea la starea de urgenta.

Iohannis spune ca nu crede in astfel de pronosticuri. Au mai fost facute asemenea afirmatii, dar nu s-au adeverit. Totusi, presedintele indeamna cetatenii sa fie foarte atenti si sa respecte in continuare normele sanitare si de igiena.

Citeste si articolul :   Anunt de la Guvern: "Exista posibilitatea prelungirii starii de urgenta". Cand va fi facut anuntul asteptat de intreaga Romanie

Chiar daca nu revenim la starea de urgenta, Romania se afla, in continuare, in stare de alerta, spune Iohannis.

Presedintele Romanie, Klaus Iohannis, a venit cu urmatoarele precizari:

” Daca cetatenii respecta toate normele sanitare si de igiena impose de catre autoritati nu vor fi probleme. In aceste conditii nu vom avea cresteri importante si toate lucrurile se pot desfasura cu respectarea normelor specifice in teeatre restaurante si scoli. Pronosticurile nu s-au adeverit pana acum. Nu pot sa spun cum va fi la iarna si daca vom avea probleme. Nu pot sa vin cu astfel de pronosticuri”, a declarat Klaus Iohannis.

Autor