Revenim la Stare de Urgenta? Anuntul oficial al Ministrului Sanatatii, Nelu Tataru

Stare de urgenta in Romania. Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii,  a spus intr-o declaratie oficiala ca nu este exclusa reintroducerea acestei masuri pe teritoriul Romaniei. Ministrul a declarat ca aceasta decizie se va lua in urma unei analize facuta de Institutul National de Sanatate Publica.

Nelu Tataru a explicat ca cifrele inregistrate de Romania in ultimele zile sunt ingrijoratoare si ca, acum, Romania se afla “pe a doua cocoasa”.

Ministrul Sanatatii a mai declarat ca Romania este pe o panta ascendenta si ca nivelul de transmitere comunitara este ridicat.

“​Suntem pe a doua panta ascendenta, suntem pe a doua cocoasa. Acum trei saptamani, trei saptamani jumatate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitara de 1,4. Avem un numar crescut de cazuri, ramane sa le putem gestiona”, a spus ministrul Sanatatii.

A crescut transmiterea comunitara in Romania

“Daca ne uitam, 31 de decese in ultimele 24 de ore, 35 cel mai mare numar se inregistra pe 8 mai. Urmarim, evaluam, nu avem o suprasolicitare in terapie intensiva chiar daca avem 237 de cazuri in terapiile intensive. Cresterea acestui numar ne arata si gravitatea cazurilor noi. Avem 397 de cazuri in ultimele 24 de ore, din 11.800 de teste efectuate, ramanem pe aceeasi crestere accentuata intr-un context de transmitere comunitara accentuata”, a declarat Tataru

Se inchide Bucurestiul?

Citeste si articolul :   Anuntul lui Nelu Tataru despre carantina de sarbatori! Ce se intampla cu romanii care vin in tara

Capitala se afla printre orasele care  inregistreaza cele mai mari cresteri ale numarului de cazuri de COVID-19. Tataru a spus ca, pana acum nu s-a vorbit despre inchiderea localitatilo sau a Bucurestiului.

“Noi analizam fiecare localitate, nu doar Bucurestiul, fiecare caz in parte, si in mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensiva, precum si cele care aglomeraza in acest moment unitatile de primiri urgente. (…) Suntem in momentul in care anchetele epidemiologice isi fac treaba, evaluam fiecare focar constituit, in acest moment nu avem focare care sa necesite izolare sau un alt grad al starii de alerta”, a explicat ministrul Sanatatii.

Victor Ponta anunta reintrarea Romaniei in starea de alerta.

“Cred ca ar fi o catastrofa. Astazi asta era tema principala in Parlament. Tema era 15 iulie reintroducerea starii de urgenta. Ceea ce este grav e ca o o sa ramanem in starea de alerta pana la alegerile generale”, a spus Victor Ponta la Romania Tv.

Autor