Emotionant! Reactia unei fetite care isi vede parintii, militari romani, dupa 6 luni.

Militarii romani ai Batalionului 21 de Protectia Fortei „Viperele Negre” au revenit in Romania dupa sase luni de misiune in Teatrul de Operatii din Afganistan.

Ministerul Apararii Nationale a postat pe Facebook imagini.

“Dupa 6 luni de misiune revederea cu familia este cel mai emotionant moment. “Viperele Negre” se intorc acasa la familii dupa 6 luni de misiune in Teatrul de Operatii din Afganistan. I-am rugat pe colegii nostri, familia Bordean (plt. maj. Marius Bordean si Simona Bordean) si frt. Alina Pap sa ne impartaseasca, printr-un video scurt, o parte din micile lor bucurii atunci cand se reintalnesc cu cei dragi”, se arata

”Viperele Negre” s-au aflat in misiune in Teatrul de Operatii din Afganistan in perioada februarie-august 2020, pentru a executa actiuni specifice protectiei fortei in cadrul misiunii “Resolute Support”.

Aceasta fost cea de-a V-a misiune intr-un teatru de operatii pentru Batalionul 21 Vanatori de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal, care a executat anterior doua misiuni in Irak (2006-2007) cu cate un detasament de nivel companie si doua misiuni in Afganistan in anul 2009 si anul 2012 de nivel batalion.

Citeste si articolul :   5 moduri de a va proteja copilul de pericolele internetului

Vanatorii de munte reprezinta o specialitate militara a Fortelor Terestre Romane, componenta a infanteriei. Unitatile de vanatori de munte au rolul de a desfasura operatii independent si in cooperare cu celelalte forte, in teren muntos-impadurit, pe directii si in raioane greu accesibile, in orice conditii de timp si anotimp.Arma a fost infiintata la 3 noiembrie 1916, cand Marele Cartier General, prin Ordinul nr. 234, a decis transformarea Scolii Militare de Schiori din Bucuresti in „Corpul Vanatorilor de Munte”. Organizarea initiala era pe 3 batalioane a cate 3 companii fiecare, cu un efectiv de 2000 de soldati.

Trupele de vanatori de munte au participat activ la luptele din cele doua razboaie mondiale si la misiunile internationale din Kosovo, Irak si Afghanistan.

Autor