Oamenii de stiinta de la USC identifica ordinea simptomelor COVID-19

Cunoasterea simptomelor care apar mai intai ii va ajuta pe medici sa identifice pacientii cu COVID-19 mai repede si sa ia decizii mai bune de tratament.

Cercetatorii USC au descoperit care ar fi ordinea in care apar primele simptome COVID-19: febra, tuse si dureri musculare, apoi greata si / sau varsaturi, apoi diaree.

Aceasta ordine a simptomelor ii poate ajuta pe oameni sa se decida daca au nevoie de ingrijiri medicale sau sa se auto-izoleze, spun oamenii de stiinta. De asemenea, ar putea ajuta medicii sa excluda alte boli sau sa planifice modul de tratare al pacientilor, potrivit studiului condus de doctorul Joseph Larsen.

Descoperirile stiintifice au fost publicate in revista Frontiers in Public Health .

„Aceasta ordine este deosebit de importanta sa stim cand avem suprapuse cicluri de boli precum gripa care coincid cu infectiile COVID-19”, a spus Kuhn, profesor in medicina, inginerie biomedicala si inginerie aerospatiala si mecanica la USC Dornsife College of Letters. „Medicii pot determina ce masuri trebuie luate pentru ingrijirea pacientului si pot preveni agravarea starii bolnavului.”

„Avand in vedere ca acum exista abordari mai bune ale tratamentelor pentru COVID-19, identificarea pacientilor mai devreme ar putea reduce timpul de spitalizare”, a spus Larsen, autorul principal al studiului si profesor la USC Dornsife.

Publicitate

Determinarea simptomelor COVID-19 poate ajuta medicii sa planifice tratamentele necesare.

Febra si tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) si sindromul respirator acut sever (SARS). Dar sincronizarea si simptomele tractului gastro-intestinal superior si inferior diferentiaza COVID-19.

„Tractul GI superior (adica greata / varsaturi) pare sa fie afectat inainte de tractul GI inferior (adica diaree) in COVID-19, ceea ce este opus MERS si SARS”, au scris oamenii de stiinta.

Autorii au prezis ordinea simptomelor in aceasta primavara, din ratele de incidenta a simptomelor a peste 55.000 de cazuri de coronavirus confirmate in China, toate fiind colectate in perioada 16-24 februarie de Organizatia Mondiala a Sanatatii. De asemenea, au studiat un set de date de la aproape 1.100 de cazuri colectate din 11 decembrie- 29 ianuarie de catre grupul de experti in domeniul tratamentului medical din China prin intermediul Comisiei Nationale de Sanatate din China.

Citeste si articolul :   Veste proasta, din pacate. Autoritatile anunta ca Romania depaste 1300 de cazuri de infectari cu coronavirus

Pentru a compara ordinea simptomelor COVID-19 si gripa, cercetatorii au examinat date din 2.470 de cazuri din America de Nord, Europa si emisfera sudica, care au fost raportate autoritatilor de sanatate din 1994 pana in 1998.

„Ordinea simptomelor conteaza. Stiind ca fiecare boala progreseaza diferit inseamna ca medicii pot identifica mai devreme daca cineva are probabil COVID-19, sau o alta boala, ceea ce ii poate ajuta sa ia decizii de tratament mai bune, a spus Larsen.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.