Mesajele de Paste ale militarilor romani din Polonia si Afganistan: Nu uitati, stati in casa

Militarii romani care sarbatoresc Pastele departe de casa, in Polonia si Afganistan, au transmis mesaje video catre romani si catre membrii familiilor. Ei le reamintesc celor din tara sa stea in case de sarbatori.

Militarii romani dislocati in Polonia si in teatrul de operatii din Afganistan au transmis mesaje celor de acasa, a informat Ministerul Apararii Nationale.

„Cu ocazia sfintelor sarbatori pascale, doresc sa transmit iubitei mele sotii, tuturor romanilor Paste fericit! si <Hristos a inviat>. Nu uitati, stati in casa”, a transmis Florin Bosneaga.

Unii militari sarbatoresc pentru prima oara Pastele departe de casa.

Publicitate

„Este prima sarbatoare departe de cei dragi mie, dorul de mama si tata fiind de nedescris. Nu mai e mult si ma intorc acasa. Va iubesc si sa ramaneti sanatosi!”, a spus Andreea Dragomir.

Publicitate

Si preotul militar Ovidiu Suteu a transmis un mesaj din capela ortodoxa din Kandahar.

„Dupa sase saptamani de post, in care ne-am nevoit trupurile, ne-am infranat simturile, iata ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos a intrat ca un imparat in Ierusalim. (…) In saptamana patimirii, ne-am pregatit sufleteste pentru primirea Luminii Sfinte, asa cum ne-am priceput noi, militarii, dar in aceasta sfanta si mare zi, si aleasa zi, de mare praznic, Lumina Invierii a patruns in sufletele noastre, ale tutoror, la fel va dorim sa patrunda si in inimile si in casele dumneavoastra, sa va ocroteasca, sa va binecuvinteze”, a spus preotul militar.

Citeste si articolul :   Vesti proaste. Autoritatile anunta o crestere uriasa fata de zilele trecute

.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.