Andreea Esca recunooaste tot: ”Da, am fost bolnava de Covid-19″ Ce simptome a avut vedeta PROTV

Andreea Esca recunoaste ca a avut Covid-19. Vedeta spune ca au fost infectati  si ea si sotul si uni dintre copii.

”Da, am fost bolnava de Covid-19, atat eu, cat si sotul meu si unul dintre copii, si multumita lui Dumnezeu si medicilor extraordinari, alaturi de care am trecut in aceasta perioada nefericita, suntem bine si avem un rezultat negativ astazi, toti 3.” – a spus Andreea la Stirile Pro TV de la ora 19.00.

Lucrurile au fost foarte ciudate, nu stiu daca neaparat complicate, dar niciodata nu te astepti sa ti se intample tie, oricum ar fi, si primul care s-a imbolnavit in familia noastra a fost sotul meu. Avea de 2 zile febra foarte mare, pe care initial am asociat-o cu o problema mai mult gastrica. Ne-am gandit ca poate are o enterocolita sau, cine stie, chiar o toxinfectie alimentara, pentru ca el de obicei atunci cand avea orice fel de probleme cu stomacul facea si febra.

Numai ca mi s-a parut ciudat ca era aproape a 3-a zi in care facea febra si era febra foarte mare, aproape de 40 de grade. De obicei, cand patea asa ceva, se intampla o singura noapte in care avea, nu stiu, febra 38, si a doua zi era in regula. Atunci ne-am impacientat si am chemat salvarea. Ne-am facut testul de coronavirus. El a iesit pozitiv, eu am iesit negativ. Bineinteles ca imediat a fost dus la spital. Eu, bineinteles ca am hotarat, chiar daca aveam un rezultat negativ, pentru ca avusesem contact cu cineva care avusese un rezultat pozitiv, sa raman in izolare pentru 14 zile si sa-i fac testul si baiatului nostru care locuieste cu noi.

I-am facut acest test si lui Aris si a iesit si el cu un rezultat pozitiv, el pana in acel moment neavand niciun alt simptom, decat imi spunea ca il deranjeaza putin gatul, ca crede ca e rosu in gat, dar ca nu ceva semnificativ, nu febra. Asa ca in a doua zi dupa ce a fost internat Alex, l-am internat si pe Aris, si a facut si fiica mea testul, desi ea nu locuieste cu noi si nu avusesem prea mare contact, dar ca sa fim siguri si sa nu punem pe nimeni in pericol in jur si-a facut si Alexia testul si i-a iesit negativ. Iar ei doi, dupa cum ti-am spus, s-au dus si s-au internat imediat la spitalul Victor Babes din Bucuresti, amandoi in acelasi salon.

Citeste si articolul :   Amin Zahra, medic din prima linie: "Si o maimuta ar fi inteles dupa sapte luni niste reguli".

La mine au aparut simptomele dupa vreo 5 zile. Sa spun sincer, ma miram ca eu nu am, mi se parea cumva ciudat, pentru ca noi suntem, da, in aceeasi casa si mi se parea ciudat ca mie mi-a iesit rezultatul negativ. Dar eram hotarata, bineinteles, si conform protocoalelor si, pentru ca asa gandeam ca este bine, dupa 7-8 zile sa refac oricum testul, sa vedem ce se intampla, daca nu cumva se pozitiveaza intre timp, pentru ca ei plecasera din casa amandoi cu un rezultat pozitiv.

Numai ca n-am apucat sa se implineasca cele 7 zile, ca sa fac noul test si, intr-o zi, facand ceva de mancare, faceam niste cartofi cu usturoi si mi-am dat seama ca dintr-o data nu simt deloc mirosul de la usturoi, ceea ce e putin ciudat.

Am zis, bun, poate e doar in capul meu, ca acum ma gandesc la asta din cauza ca ei sunt bolnavi si asa mai departe. Si am inceput sa testez tot felul de parfumuri pe care le aveam in casa si care erau foarte foarte puternice. De altfel, aproape ca nu le suportam. Si mi-am dat seama ca nu simt absolut nimic, o senzatie extrem de ciudata, dupa care am inceput sa gust tot felul de lucruri si mi-am dat seaama ca imi pierdusem si gustul.

Citeste si articolul :   Cunoscut cardiolog roman: 30 de reguli pentru o viata sanatoasa

Puteam sa mananc absolut orice, ca nu simteam absolut nimic. Si mi-am dat seama ca intre timp e clar ca am devenit si eu purtatoarea acestui virus. Asa incat mi-am facut testul mai devreme decat cele 7 zile pe care le asteptam si am avut un rezultat pozitiv si eu.

Avem in minte acest lucru, ca forma grava a bolii o fac doar acei oameni care au niste boli cronice, care au alte probleme anterioare, care, nu stiu, sunt supraponderali si asa mai departe.

Ei bine, iata ca Alex, care este un barbat de 50 de ani, fara niciun fel de boala cronica, un om care nu fumeaza, face sport, duce o viata foarte ordonata, nu face niciun fel de exces, iata ca a facut cea mai grava forma dintre noi trei. Si m-am trezit, pentru ca eram inca acasa, in momentul in care fiul meu mi-a dat telefon intr-o dimineata si mi-a spus: mama, sa stii ca pe tata l-au dus la terapie intensiva.

Si in momentul ala pur si simplu s-a daramat cerul peste mine. Pur si simplu nu intelegeam, nu-mi venea sa cred. Simteam ca lesin si ca trebuie sa ajung repede undeva sa-mi revin, pentru ca nu intelegeam cum a putut sa cedeze organismul unui om atat de puternic. Si el este un om puternic nu numai fizic, dar si psihic.

Este un om care face toate sporturile extreme din lume, care nu se sperie de nimic, caruia nu ii e frica de nimic. Si tocmai el sa pateasca atat de rau. Adica plamanii lui au fost extrem de afectati intr-un timp extrem de scurt. Organismul a reactionat violent intr-un timp extrem de scurt si foarte repede a ajuns la terapie intensiva, unde a stat foarte multe zile, unde a avut nevoie de ventilatie mecanica non-invaziva.

Citeste si articolul :   Care au fost si cum s-au incheiat cele mai grave pandemii din istoria omenirii

A ajuns dintr-un om extrem de puternic si de sanatos, imi spunea, atat cat mai putea sa vorbeasca, pana cand a avut acea masca, practic nu mai ai cum sa vorbesti, dar atata timp cat a putut sa vorbeasca si sa comunicam, imi spunea tot timpul nu mai pot, nu mai pot, este groaznic, cred ca asa arata iadul. Nu mai pot.

Aveam senzatia ca vad un film ingrozitor si imi doream doar sa se termine, sa ma trezesc si sa-mi spuna cineva ca nu a fost adevarat. Numai ca, din pacate, situatia se agrava. La un moment dat mi-a scris Alex un mesaj, pentru ca nu mai putea sa vorbeasca, si mi-a spus: nu stiu ce sa fac, ma simt rau, din ce in ce mai rau si mi se propune sa fac aceasta trasfuzie cu plasma de la bolnavi, pentru ca altfel va fi mult mai rau. Sigur ca avea dubiile lui, pentru ca e vorba de o transfuzie si te gandesti la tot felul de lucruri, insa am spus da, da, spune da si hai sa facem asta pentru ca lucrurile se vad ca nu merg inspre bine. Ceea ce s-a si intamplat si am fact foarte bine ca am facut aceasta alegere, pentru ca a inceput sa i se imbunatateasca considerabil starea de sanatate.” – a mai spus Andreea Esca la Pro TV.

Autor