Medicii militari germani, socati de familiile pacientilor aflati in stare grava: “Noi am venit aici sa ii ajutam”

Din Romania au fost transferati din nou pacienti bolnavi de COVID-19 in Germania. Inca 6 pacienti au fost dusi cu o aeronava militara a Fortelor Aeriene Germane in doua spitale nemtesti. Numarul celor care au fost transferati in Germania a ajuns la 18, iar autoritatile romane vor sa ceara ajutor in continuare si altor tari, deoarece situatia din unitatile sanitare romanesti este una foarte critica.

Pceientii au fost alesi pentru transfer de o echipa de medici din Germania. In tara noastra, n-ar fi avut multe sanse de supravietuire. Nu aveau loc in sectiile ATI, asa ca au fost intubati la Urgente.

“In ultimele zile am vizitat multe unitati de primiri urgente si am vazut situatia, am constatat, din pacate, ca situatia nu mai permite acordarea de servicii medicale individuale. Am fost profund impresionati de munca depusa de medici, de intregul personal, subliniez asta, avem cel mai mare respect fata de colegii nostri si ne pare rau ca se afla in aceasta situatie”, a declarat Roland Mettin, medic militar german.

Citeste si articolul :   Inca o tara din UE isi inchide granitele pentru romani.

Aeronava a fost folosita si in primul val al pandemiei, atunci cand Germania a transferat bolnavi de COVID-19 din Italia.

Publicitate

Publicitate

“Pot sa spun ca la bordul aeronavei putem sa oferim servicii medicale de Terapie Intensiva pentru un numar de 6 pacienti. Ei trebuie sa fie in stare stabila, e un efort pentru ei, vin din unitatile in care se afla, sunt transferati cu aeronava, iar in Germania trebuie din nou transferati”, a declarat si Sandra Duhr, medic militar german, pentru Digi 24.

“Am venit aici sa ii ajutam. Nici noi, nici cei din Germania, colegii nostri, nu avem de gand sa le facem vreun rau”

Medicii germani au fost socati ca familiile unor pacienti romani, in stare grava, au refuzat ajutorul. Motivul este unul de noaptea mintii: rudele se temeau ca cei dragi vor fi supusi unor experimente.

”Avem pacienti tineri, intubati, pentru care familia refuza sa-si dea acordul sa fie transferati in strainatate. Apropiatii cred ca acolo se fac experimente pe ei”.

Citeste si articolul :   Firea, dupa demiterea lui Streinu-Cercel

“Am depus juramantul lui Hipocrate, o sa-l respectam in orice situatie. Pe noi ne intereseaza sa facem pacientii bine, nu vrem sa le facem rau. Noi am venit aici sa ii ajutam. Nici noi, nici cei din Germania, colegii nostri, nu avem de gand sa le facem vreun rau”, a mai spus medicul militar Roland Mettin.

Pana acum, 73 de bolnavi au ajuns in spitale din strainatate. Patru tari au primit pacientii romani: Ungaria, Austria, Polonia si Germania.

“E posibil transfer catre Polonia si Cehia. analizam situatia si vom vedea care vor fi. Azi vor fi dusi la Munchen si Nurenberg. Aeronava va avea doua aterizari. Pacientii vin de la Univeristar, Bagdasar, Elias si Matei Bals”, a declarat Raed Arafat, seful DSU.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.