Fanii lui Schalke, protest fata de patronul abatorului unde peste 1.000 de romani sunt infectati

Peste 1.500 de fani ai echipei germane de fotbal Schalke 04 au protestat in fata stadionului impotriva presedintelui clubului, anunta AP.

Miliardarul Clemens Tonnies, cel care si-a facut averea din industria carnii, a fost tinta fanilor lui Schalke.

Pe un banner urias era mesajul: „Porcule! Schalke este clubul nostru!”.

Suporterii au alcatuit un lant uman in semn de protest.

“Domnul Tonnies trebuie sa plece. Insa nu ma astept sa o faca voluntar”, a spus unul dintre protestari.

Presedintele fan clubului celor de la Schalke, Sven Schneider, a explicat gestul suporterilor.

„Credem ca este necesar un restart complet la Schalke 04. Cu o constiinta sociala, cu sprijinul suporterilor, cu tot ceea ce reprezinta Schalke”, a spus acesta.

Tot la acest abator au fost infectati si multi romani.

Ce spunea MAE:

”Cu privire la cazurile de infectare cu COVID-19 inregistrate in randul lucratorilor din cadrul unei companii de prelucrare a carnii din localitatea Rheda-Wiedenbruck, Republica Federala Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca reprezentantii Consulatului General al Romaniei la Bonn au intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale si compania angajatoare pentru a solicita luarea de masuri pentru gestionarea situatiei create si a obtine informatii suplimentare privind cetatenia, identitatea si starea de sanatate a persoanelor infectate.

Citeste si articolul :   Conducerea Spitalului Elias, declaratie oficiala dupa ce au ascuns cazurile de infectare cu noul virus

Pana la acest moment, la nivelul Consulatului General al Romaniei la Bonn nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani care isi desfasoara activitatea in cadrul companiei respective.

Potrivit informatiilor preliminare obtinute de catre oficiul consular, pana la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucratori au fost depistati pozitiv pentru infectia cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate in carantina. Tuturor lucratorilor care se afla in carantina le sunt asigurate hrana si alte bunuri de stricta necesitate”, scrie intr-un comunicat MAE.

Autor