Deva va ramane fara apa calda

Deva va ramane fara apa calda.Termocentrala Midia se va opri din lipsa de carbune, iar orasul Deva va ramane fara apa calda, avertizeaza liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Istoc.

Cristian Istoc sustine ca Guvernul Orban pare incapabil sa asigure functionarea in siguranta a sistemului energetic national, motiv care duce la importuri tot mai mari la energia electrica.

„Termocentrala Mintia se va opri in noaptea de sambata spre duminica din lipsa de carbune. Asta inseamna ca orasul Deva va ramane de duminica fara apa calda pana miercuri. Noi am cerut sa se realizeze un stoc de carbune de la rezerva de stat, dar nu vor nicicum”, a declarat Istoc pentru MEDIAFAX.

Acesta acuza Guvernul Orban si Ministerul Economiei ca sunt responsabili pentru acest faliment national.

Publicitate

„Ne confruntam cu un sabotaj al Ministerului Economiei. Suntem la a doua oprire la zero, din ultimele doua saptamani, din lipsa stocurilor de carbune, ne confruntam cu refuzul Ministerului Economiei de a asigura stocurile de carbune din rezerva de stat”, a declarat Istoc.

„Practic, nu se mai doreste ca acest producator de energie sa mai produca energie in Romania, facand loc producatorului de la Pacs (Ungaria) care intra in functiune in 2023. Ministerul, care este patronul termocentralei si al Complexului Energetic Hunedoara, nu doreste salvarea acestui producator. Se face lobby din afara tarii, avem procese cu cei de la Greenpeace”, a mai spus Istoc.

„Hunedoara va fi astfel stearsa de pe harta energetica a Romaniei la fel cum Romania va fi stearsa de pe harta energetica a Europei. Rusine guvernantilor”, a mai spus liderul de sindicat.

Cristian Istoc a precizat ca la Termocentrala Mintia este nevoie de o cantitate de 1700 de tone de carbune pe zi, din care se asigura doar 600 de tone.

Peste 4.000 de apartamente din Deva vor ramane fara apa calda in urmatoarele zile deoarece Termocentrala Mintia se va opri din lipsa de carbune, a avertizat liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Istoc.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.