Talhari inarmati fura 450.000 de dolari de la un comerciant criptografic din Hong Kong

O banda de patru talhari ar fi furat aproximativ 450.000 de dolari de la un comerciant de criptomonede din Hong Kong.

Jefuitorii care se prezinta ca si cumparatori de criptomonede au furat aproximativ 450.000 de dolari din Hong Kong de la o femeie din Hong Kong.

Potrivit unui raport al South China Morning Post, marti, politia din Hong Kong conduce in prezent o ancheta pentru a gasii aceasta banda de talhari.

Un purtator de cuvant al politiei a dezvaluit ca grupul a operat prin faptul ca un membru a efectuat mai multe tranzactii cu victima, probabil pentru a castiga increderea tintei.

Publicitate

Intr-adevar, o investigatie in aceasta privinta a aratat trei tranzactii anterioare cuprinse intre 77.000 si 90.000 de dolari.

In ziua jafului, ceilalti membrii ai bandei s-au repezit la fata locului imediat ce colegul lor a primit jetoanele Tether in schimbul platii de 450.000 de dolari.

Inarmati cu cutite, aceastea au inchis femeia in biroul unde a avut loc afacerea, luandu-i telefonul si 450.000 de dolari.

Potrivit raportului, femeia a reusit sa-si foloseasca al doilea telefon pentru a-si informa sotul, care ulterior a contactat politia. Politia a spus ca unchiul femeii care a condus-o la locul de intalnire ar fi vazut patru barbati fugind de la fata locului.

Citeste si articolul :   Bitcoin va disparea de pe piata criptomonedelor, conform criticului Anatoly Aksakov

Din fericire, femeia nu a fost ranita in atac, spre deosebire de alte victime care au suferit rani fizice si chiar moarte din mana banditilor care cauta sa fure criptomonede.

In mai 2019, un miliardar norvegian in Bitcoin a fost nevoit sa sara de pe balconul sau de la etajul doi pentru a scapa de spargatorii inarmati. Singureanul Mark Cheng a fost de asemenea rapit si torturat pentru o rascumparare de 740.000 de dolari in BTC in 2020.

Modul operational al talharilor reflecta un alt incident care a avut loc mai devreme in ianuarie. Victima din acest caz a pierdut aproximativ 386.000 de dolari in fata bandei.

Se pare ca incidentele de jaf legate de criptomoneda reprezinta o amenintare in Hong Kong. Potrivit SCMP, politia orasului a inregistrat 242 de cazuri de jaf referitoare la criptomonede in 2020, o crestere de 103% fata de cifra inregistrata in 2019.

Autor