Dupa ce a incercat sa se infecteze cu coronavirus, Viorel Catarama se pregateste pentru ce e mai rau

Renumitul afacerist, Viorel Catarama, a hotarat sa plece la Barbulesti si sa se infecteze cu noul virus, pentru a demonstra ca reactia autoritatilor a fost una exagerata, si a pus pe butuci economia Romaniei. Omul de afaceri a dorit sa lase totul in perfecta ordine, daca se va intampla ceva rau.

”Teoretic, e posibil sa am simptome grave. Dar eu am mers pe statistica. Si statisticile arata ca 90-95% din populatie primeste acest virus si il da afara asa cum a intrat. Adica nu pateste nimic. Exista un segment mic de populatie care se imbolnaveste, care se trateaza si scapa, si exista un procent si mai mic care se imbolnaveste si chiar daca se trateaza nu scapa.

Dar eu fac parte din categoria barbatilor sanatosi si am ferma convingere ca nu voi pati nimic pentru ca acest virus nu ma ataca pe mine care sunt sanatos, ci are consecinte negative asupra unor oameni care au afectiuni pe care eu nu le am. Si ca mine sunt 90-95% din populatia Romaniei”, explica, optimist, in exclusivitate pentru WOWbiz.ro, Viorel Catarama.

Mai mult decat atat, explica omul de afaceri, perioada care se incheie, cea a starii de urgenta, i-a adus doar necazuri cand vine vorba de afaceri. ”Eu sunt unul dinte cei care sufera din plin, am pierderi uriase ca urmare ale acestor decizii ale autoritatilor romane. Eu a trebuit sa imi inchid afacerile in aceasta perioada, am fost fost obligat sa inchid magazinele si daca am inchis magazinele am inchis fabricile.

Eu am suferit foarte mult si va fi foarte greu sa repornesti, si o stiu pe propria piele, dar am suferit eu si au suferit si cei 1000 de angajati ai mei. Eu o spun, si nu de ieri de azi, ca se duce o politica deliberata, la nivelul intregii clase politice, de distrugere a capitalului romanesc, si nimeni nu vrea sa asculte acest lucru. Aceste doua luni au fost lovitura mortala data capitalului romanesc. (…) Cred si stiu ca nu voi pati nimic. Sunt suficient de intelept sa stiu ce fac si sa nu creez probleme familiei. Si nici persoanelor care sunt apropiate, si nici angajatilor”, a spus Viorel Catarama.

Viorel Catarama spune ca autoritatile au gresit in criza coronavirusului: ”Pretul este prea mare si nu se justifica”

”In lume, fata de acest virus, sunt doua metode de combatere: metoda izolarii si metoda imunizarii de grup. Chiar din momentul in care s-a decretat, sau s-a intentionat decretarea starii de urgenta, eu am fost singura persoana din spatiul public care am militat pentru utilizarea metodei imunizarii de grup. Care inseamna ca oamenii isi continua activitatile, munca, isi pastreaza drepturile si libertatile fundamentale si numai persoanele vulnerabile sunt protejate cu adevarat, de toata lumea, inclusiv de stat.

Celelalte persoane sunt indrumate, sfatuite, consiliate, etc, dar nu se intampla nimic grav din punct de vedere economic. Aceasta era metoda de urmat dintr-un motiv foarte simplu: astazi ni se spune ca iesim din starea de urgenta si ca trebuie sa facem urmatoarele lucruri: sa ne spalam de cateva ori pe maini si pe dinti, sa purtam masca, sa pastram distanta… Pai asta puteam sa o facem si acum doua luni. Nu trebuia sa falimentam Romania ca sa facem ce trebuia sa facem acum doua luni. (…)

Citeste si articolul :   Strigatul disperat al unei studente care s-a intors din Londra, dar nu isi poate inmormanta mama

Virusul exista si, oficial, niciun vaccin nu exista si, anul acesta, nici nu va fi descoperit. Adica am stat doua luni degeaba in casa si cand iesim din casa ne intalnim cu acelasi inamic si in proportie de 90-95% nu vom avea nimic. (…) Noi incepem imunizarea de grup de vineri. Sistemul medical este la pamant in Romania. Dar de ce? Pentru ca, timp de 30 de ani, romanii au votat numai structuri mafiote care au devalizat toate sistemele, inclusiv cel medical, si care au vandut Romania aproape pe nimic strainilor. Acum romanii ajung sa plateasca nota de plata pentru ce au facut timp de 30 de ani.

Devalizarea sistemului medical s-a facut constient de persoane care au beneficiat de informatii si care au avut acces la putere. Astazi, la fel ca si acum doua luni, sistemul medical este la pamant”, explica omul de afaceri.

Viorel Catarama arata ce cosecinte grave vor fi pe termen lung

”Romania nu are numai coronavirus. Pana acum am generat 1,5 milioane de someri, impreuna cu familiile lor fac 4 milioane de oameni pe care i-am nenorocit. Si am mai declarat infractori peste 4 milioane de oameni, cei care au peste 65 de ani, pe care i-am arestat la domiciliu. Am nenorocit peste 10 milioane de oameni, in Romania, pe mult timp de aici incolo. (…) Nu stiu cand isi va reveni Romania, economic. Ceea ce spun eu este ca nu era nevoie sa falimentam Romania, sa generam 1,5 milioane de someri, sa aducem atat de multa suferinta la milioane de romani doar pentru a ne ocupa de coronavirus. Ceea ce vreau sa spun eu, si poate parea cinic, este ca pentru cativa, pentru cateva zeci, sute de persoane, in pericol de a muri nu poti sa distrugi o tara, sa ii iei drepturile si libertatile fundamentale si sa o falimentezi din punct de vedere economic. Pretul este prea mare si nu se justifica”, spune Viorel Catarama.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.