Parintele Francisc Dobos: „Aghiasma e impotriva dracilor. Vaccinul impotriva covidului. Ok?! Nu le confundati. Dar pot fi administrate simultan”

Preotul Francisc Dobos, care slujeste la Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti, a scris un mesaj pe Facebook. Acesta ii atentioneaza pe credinciosi sa nu confunde aghiasma cu vaccinul contra COVID-19.

„Aghiasma e impotriva dracilor. Vaccinul impotriva covidului. Ok?! Nu le confundati. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luata pe stomacul gol, aghiasma indeparteaza conspiratiile si inmoaie inimile impietrite”, a scris preotul pe Facebook.

Ce semnificatie are acest mesaj?

„Oamenii au nevoie de niste explicatii care nu pot fi date asa, in ore de curs de credinta. Aghiasma purifica, face referire la apa Botezului, ne elibereaza de duhuri rele, de ceea ce este rau, dar noi avem credinta, care functioneaza si pe baza de ratiune. Credinta si ratiune – Dumnezeu ni le-a daruit pe amandoua, sa nu folosim una impotriva celeilalte”, a mentionat preotul.

„Asta inseamna ca noi, in credinta noastra, nu spunem ca tot ce este religios inlocuieste tot ceea ce inseamna medicament. Functioneaza fiecare pe caile proprii. Eu nu folosesc o postare sau orice pentru a spune ca este obligatoriu vaccinul, este liber pentru fiecare, dar sa nu folosim lucrurile religioase ca si cum inlocuiesc stiinta. Credinta noastra ne spune sa avem incredere si in descoperirile stiintei, in medici”, a mai spus parintele Dobos.

„Sa nu folosim credinta noastra impotriva ratiunii, sa le folosim pe amandoua, ca vin de la Dumnezeu. Ne-a daruit aceasta credinta sa o folosim bine, sa nu o folosim impotriva descoperirilor stiintifice si sa nu vedem conspiratii peste tot. Sa traim increderea noastra in Dumnezeu si cu incredere in descoperirile stiintei. Nu sunt elemente morale care sa ne oblige sa fim impotriva vaccinului, asta sa fie foarte clar. Din partea Sfantului Scaun nu exista opozitie, ii indeamna pe oameni, pentru ca neavand alte mijloace sa ne vindecam de pandemie decat vaccinul si prudenta noastra, ori sa apelam la prudenta foarte mult, ori avem cealalta cale, vaccinul. Ne indeamna sa ne vaccinam, fara sa ne oblige”, a mai spus preotul, potrivit Digi24

Autor