Deputatii si ministrii bulgari isi doneaza salariile catre sistemul public de sanatate. Cati bani se strang

Deputatii si ministrii bulgari isi doneaza salariile sistemului public de sanatate atat timp cat raman in vigoare masurile de izolare din cauza epidemieide covid-19, a hotarat Parlamentul, relateaza AFP.

Deputatii au hotarat luni seara sa prelungeasca – pana la 13 mai – starea de urgenta care permite Guvernului sa impuna masuri de izolare.

Ei au hotarat sa sustina unanim – un lucru rar – o propunere a Partidului GERB (conservator, la putere) de a renunta la salarii incepand de la 1 aprilie.

Aceasta masura vizeaza si membrii Guvernului si cabinetele politice ale acestora, dar si sefii agentiilor guvernamentale.
Donatia deputatilor insumeaza 1,44 milioane de leva (740.000 de euro) pe perioada izolarii.

Publicitate

Publicitate

Parlamentul bulgar a adoptat tot luni o actualizare a bugetului aferent lui 2020 si un deficit de 3%, dupa ce a adoptat anterior un buget echilibrat.

O crestere importanta a somajului – de 6,2% – este estimata, iar 42.000 de someri s-au inregistrat de la inceputul crizei noului coronavirus.

Citeste si articolul :   Tesamentul lui Emi Pian, cine preia conducerea clanului

Bulgaria, care inregistreaza 22 de morti si 549 de contaminari, ramane relativ putin afectata de epidemie.

Cel mai sarac stat membru al Uniunii Europene (UE) a luat de la 13 martie masuri dure de izolare, pentru a permite sistemului bulgar de sanatate sa infrunte epidemia, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.