Una dintre masurile de urgenta foarte importanta prevazuta in urmatoarea ordonanta militara

Ministrul Afacerilor Interne a anuntat ca intr-o viitoare ordonanta militara autoritatile intentioneaza sa dispuna masuri in privinta navigatorilor care transporta marfa in amonte pe Dunare.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunta ca intr-o viitoare ordonanta militara autoritatile intentioneaza sa dispuna masuri in privinta navigatorilor care transporta marfa in amonte pe Dunare si care ar trebui sa beneficieze de prevederi similare soferilor de TIR, dar si in privinta muncitorilor din agricultura de la granita de sud a Romaniei, carora ar trebui sa li se aplice restrictii si conditii similare celor de la granita cu Ungaria.

„In noua ordonanta ar trebui sa reglam unele lucruri cu privire la posibilitatea de a iesi din aceste restrictii navigatorii, cei care atunci cand se duc cu marfa intr-o tara in amonte pe Dunare ei raman pe vapor, nu sunt sub riscul de a fi contaminati si in aceasta situatie cred ca ar trebui sa intre in aceeasi categorie de exceptii ca si soferii de camioane” a declarat Marcel Vela duminica seara, la Vama Nadlac.

Citeste si articolul :   Inca un judet din Romania impune obligativitatea de a avea gura si nasul acoperite la iesirea din casa

El a mai spus ca muncitorii agricoli de la granita cu Bulgaria ar trebui sa beneficieze de aceleasi exceptii de care beneficiaza lucratorii de la granita cu Ungaria, carora in anumite conditii li se permite trecerea frontierei pentru a lucra.

Vela a facut referire si la cei care fac lucrari agricole, precizand ca nu este impusa in ordonantele militare o distanta pe care acestia ar putea sa se deplaseze.

„Activitatea in agricultura, munca in gradina, in loturile de teren, in tot ce tine de o plantatie pomicola sau intr-o exploatatie agricola, toate acestea sunt permise”, spune Vela. El a precizat ca este nevoie sa se faca dovada proprietatii asupra unui teren agricol, precizeaza stirilekanald.ro

Autor